Έρχονται προσλήψεις για την ενίσχυση του Δήμου Ηρακλείου

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Έρχονται προσλήψεις για την ενίσχυση του Δήμου Ηρακλείου

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στις 11 το πρωί

 

Του Αντώνη Παντινάκη

Με 442 άτομα θα ενισχυθεί - το αργότερο μέχρι τον επόμενο μήνα- ο Δήμος Ηρακλείου, από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 Ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ .

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.

Οι ειδικότητες τις οποίες, ενδεικτικά, έχει ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου είναι οι ακόλουθες:

4 αρχιτέκτονες , 35 εργάτες πρασίνου, 8 κοινωνικοί λειτουργοί, 6 μηχανολόγοι, 4 νοσηλευτές, 5 οδηγοί, 3 περιβαλλοντολόγοι, 11 μηχανικοί, 15 γυμναστές, 2 ψυχολόγοι, 5 υδραυλικοί

132 για υπηρεσίες καθαριότητας, 68 άτομα διοικητικού/ οικονομικού/λογιστικού.

Στη φιλοσοφία του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Καναβάκη: “Στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”.

Όπως επισήμανε, “ο Δήμος Ηρακλείου θα υποδεχθεί τους ωφελούμενους του προγράμματος , οι οποίοι θα απασχοληθούν σε διάφορες υπηρεσίες μας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διευθύνσεις μας. Από την πλευρά μας, σκοπός μας είναι να ενταχθούν στα τμήματα μας και να αισθανθούν κομμάτι του δημοτικού μηχανισμού. Στον δήμο Ηρακλείου αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας έναρξης του προγράμματος του ΟΑΕΔ , που εφέτος λόγω πιθανόν και της πανδημίας καθυστέρησε από το αρμόδιο υπουργείο (την ώρα που εμείς είχαμε εγκαίρως και εδώ και αρκετό καιρό στείλει τα απαιτούμενα), καθώς θα ενισχυθούμε με 442 άτομα, οι υπηρεσίες των οποίων θα είναι για μας πολύτιμες”.

Η κ. Καναβάκη χαρακτηρίζει το εν λόγω Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας “προσωρινή ανάσα”, που σίγουρα “δεν λύνει το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας , αλλά ούτε της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ”.

Αντιλαμβανόμενη την διαμορφωθείσα κατάσταση “με την εισβολή του κορωνοϊού στη ζωή μας”, και λαμβάνοντας υπόψιν της “τα δυσοίωνα ”σενάρια“ για το κομμάτι της απασχόλησης”, η αρμόδια αντιδήμαρχος θα υπογραμμίσει την ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με μόνιμο προσωπικό: “Η κεντρική διοίκηση οφείλει να σχεδιάσει αλλά και να υλοποιήσει πολιτικές για την εξάλειψη της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης. Αν επίσης λάβουμε υπόψη μας και την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εισβολή του κορωνοϊού στην ζωή μας, τα σενάρια είναι δυσοίωνα για το κομμάτι της απασχόλησης. Επιπρόσθετα οι δήμοι που αποτελούν το σημείο αναφοράς κάθε τοπικής κοινωνίας πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ