Ερώτηση Λογιάδη για το Αεροδρόμιο Σητείας

Και συγκεκριμένα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα "23 χρόνια άγνωστο το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο αεροδρόμιο Σητείας" κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜεΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης. 

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
 
"Ένα αεροδρόμιο – «κόσμημα», απολύτως λειτουργικό, που κατασκευάστηκε στην Σητεία και για το οποίο καλλιεργήθηκαν προσδοκίες, χαρίζεται στην ΥΠΑ αλλά το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δεν το δέχεται.
Το αεροδρόμιο ουσιαστικά ήταν ειδικού σκοπού, με μεγάλες δυνατότητες, εξυπηρετεί πολλές ιδιωτικές πτήσεις.
Ο δήμαρχος Σητείας, κ. Γιώργος Ζερβάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη έκανε λόγο για παθογένειες που δυστυχώς δεν αφήνουν αυτή την προσπάθεια να προχωρήσει.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Το χαρίζουμε στην ΥΠΑ, εδώ και καιρό, αλλά δε γνωρίζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως επίσης και τι σκοπούς έχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την ηγεσία του οποίου ο δήμος Σητείας, εδώ και περίπου 23 χρόνια, δηλαδή από το 1998, έχει διαρκή αλληλογραφία χωρίς όμως αποτέλεσμα!», 
Επίσης, ανέφερε ότι το Υπουργείο ζητά ένα σωρό χαρτιά αλλά και ότι οι δασικοί χάρτες στην περιοχή δείχνουν ότι το αεροδρόμιο είναι δασική έκταση!
Να σημειωθεί, ότι το δημοτικό αεροδρόμιο της Σητείας είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά που διαθέτει ο δήμος κι έχει καταφέρει να πετύχει πληρότητες στα ξενοδοχεία που ξεπερνούν ακόμη και το 80%, τη φετινή σεζόν, και εάν αυτή η τουριστική κίνηση συνεχιστεί, τότε είναι βέβαιο ότι η Σητεία θα πιάσει τα επίπεδα του 2019, πρόσθεσε ο κ. Ζερβάκης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Για ποιους λόγους το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δεν το δέχεται;
Ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αεροδρομίου;
Το αεροδρόμιο είναι σε δασική έκτασή;
Τι σκοπούς έχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αξιοποίηση του;
Υπάρχει μελέτη που να συνδέει το αεροδρόμιο Καστελλίου με το αεροδρόμιο Σητείας;
Υπάρχει πρόβλεψη σύνδεσης του αεροδρομίου με το ΒΟΑΚ";

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ