Ερώτηση Λογιάδη για τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδότησης που ζητά η ΠΟΕΣΕ

Ερώτηση Λογιάδη για τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδότησης που ζητά η ΠΟΕΣΕ

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: "Δημιουργία προγράμματος χρηματοδότησης ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων" κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων  (ΠΟΕΣΕ) σε ανοικτή επιστολή αναφέρει ότι από τα δεκάδες μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τον Μάρτιο του 2020 η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας και ανακούφισης που λειτούργησε σαν σανίδα σωτηρίας και επιβίωσης για τους επαγγελματίες του Κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.
Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, το μέσο ποσό επιστρεπτέας είναι 4.900€ και η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα εισπράξει από 2.000 – 4.000€, όταν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της πιο μικρής επιχείρησης του Κλάδου ξεπερνούν τα 3.000€ μηνιαίως. Χωρίς μάλιστα σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζουμε τις ανάγκες που έχει κάθε επαγγελματίας για να συντηρήσει την οικογένειά του.
Τονίζουν για πολλοστή φορά τη ζοφερή πραγματικότητα με την οποία αναμετρώνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες: Την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50% για τους μήνες λειτουργίας του 2020, τα περιοριστικά μέτρα στο ωράριο λειτουργίας που μείωσαν τον κύκλο εργασιών και τα τοπικά lockdown με τις ζημιές που προκάλεσαν στα ευαλλοίωτα προϊόντα δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η σωρευτική δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει να λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας ακόμη και για επιχειρήσεις υγιείς και σταθερά κερδοφόρες.
Τα λουκέτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα πλέον και αυξάνονται καθημερινά.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να δημιουργήσει άμεσα ένα ουσιαστικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ