Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τον επανακαθορισμό του παλαιού αιγιαλού στα Ταμπακαριά

Newsroom
Newsroom

Η υπόθεση προέκυψε στα μέσα της δεκαετίας του ’80

Την υπόθεση του επανακαθορισμού των ορίων του παλαιού αιγιαλού στα Ταμπακαριά αναδεικνύει μέσα από ερώτησή του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο Βουλευτής Χανίων  απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη ζητά την παρέμβαση του υπουργείου για την ταχεία ανταπόκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων στην εξέταση των αιτήσεων επανακαθορισμού των ορίων παλαιού αιγιαλού που έχουν υποβάλει από το 2018 ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή.  

Η υπόθεση προέκυψε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν με απόφαση της τότε νομαρχίας θεωρήθηκε ότι το έδαφος πάνω στο οποίο είναι κτισμένα πολλά από κτίρια της περιοχής, κυρίως βυρσοδεψεία, ήταν θάλασσα και επομένως εντάσσεται στα όρια του παλαιού αιγιαλού. Τα τελευταία χρόνια η διενέργεια επιστημονικών μελετών αμφισβητεί τα καθορισμένα αυτά όρια και οι ιδιοκτήτες μέσα από δικαστικές αποφάσεις ζητούν από την Κτηματική Υπηρεσία την επανεξέταση των περιπτώσεών τους.  

Η γρήγορη και έγκυρη ανταπόκριση των κρατικών υπηρεσιών στα αιτήματα των πολιτών είναι βασικός δείκτης ενός αποτελεσματικού κράτους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων επανακαθορισμού δεν πλήττει μόνο τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή αλλά και συνολικά την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης των Χανίων.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ