​ Έσβησε στο ΠΑΓΝΗ το αγγελούδι από το Αφρίν!

​ Έσβησε στο ΠΑΓΝΗ το αγγελούδι από το Αφρίν!

Αιτία μία σπάνια μορφή λευχαιμίας- Φόβοι πως μπορεί να είναι αποτέλεσμα των χημικών όπλων που έριξαν στην περιοχή!

Έψαξε μια καλύτερη ζωή το νεαρό ζευγάρι από το Αφρίν της Συρίας, καθώς οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος χτύπησε την πόρτα τους! Η γυναίκα, έγκυος στο δεύτερο παιδί, που γεννήθηκε στην Τουρκία και με το πρωτότοκο  παιδί της στην αγκαλιά, εγκατέλειψε τη Συρία και δια μέσω της γείτονος χώρας, εγκαταστάθηκε στην Κρήτη και το Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβρη.

Η ζωή κυλούσε ήρεμα στο νέο φιλικό περιβάλλον και τα δυο κορίτσια της οικογένειας το ένα τριών χρόνων και το άλλο μόλις 8 μηνών, έδειχναν πως άφηναν πίσω το χειρότερο εφιάλτη τους. 

Όμως πριν από λίγες μέρες το βρέφος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα ανεμοβλογιάς, αλλά γρήγορα το ανοσοποιητικό του σύστημα κατέρρευσε. 

Οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, που όπως είπαν στην οικογένεια δεν οφειλόταν σε γενετικούς λόγους και λόγω της σπανιότητας της αλλά και της επιθετικότητας της, πιθανότατα να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους και ίσως στη χρήση χημικών όπλων που έπεσαν στο πολύπαθο Αφρίν.

 Άλλωστε το πρόβλημα φαίνεται πως προϋπήρχε για το άτυχο κοριτσάκι μέσα στη μήτρα της γυναίκας και η εξέλιξη της πορείας της ασθένειας δεν επέτρεψαν περιθώρια αντιμετώπιση της.

Η οικογένεια είναι ακόμα σοκαρισμένη από το περιστατικό, του οποίου  ο τραγικός επίλογος  γράφτηκε χτες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να μην μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν την ταχύτητα με την οποία εξελίχτηκε το περιστατικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ