Εστίαση: Ο φόβος του δεύτερου lockdown, οι απολύσεις και οι παραβάτες

Εστίαση: Ο φόβος του δεύτερου lockdown, οι απολύσεις και οι παραβάτες

Μ. Αντωνανάκη στο Livetalks: «Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα, φέρνουν πιο κοντά το δεύτερο lockdown»

Ανεπανόρθωτη χαρακτηρίζει τη ζημιά που έχουν υποστεί από την πανδημία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη. Μιλώντας στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου, εκτίμησε μάλιστα ότι αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα «οι περισσότεροι από τους 30.000 εργαζομένους στην εστίαση σε επίπεδο Κρήτης να βρεθούν μοιραία στο δρόμο». «Ξέρω», πρόσθεσε, «ότι αυτό ακούγεται χοντρό και άσχημο αλλά είναι μια πραγματικότητα που δύσκολα θα την αποφύγουμε».

Όπως εξήγησε, ήδη για τους επιχειρηματίες είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν καθώς από την περίοδο της καραντίνας έχουν σωρευτεί οικονομικές υποχρεώσεις και «όσο και να θέλουμε και να έχουμε την καλή διάθεση, δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους υπαλλήλους μας».

αντωνακακη

Παράλληλα και με φόντο την τηλεδιάσκεψη που είχαν την Πέμπτη εκπρόσωποι του κλάδου με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, η κα. Αντωνανάκη απευθύνθηκε στους συναδέρφους της ζητώντας να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα και οι υγειονομικοί κανόνες. «Αν αφήσουμε τις επιχειρήσεις μας να δουλεύουν χωρίς μέτρα έστω και έως τις 12 - κάποιοι επιχειρούν να οργανώσουν πάρτι, εκδηλώσεις κτλ σε βάρος άλλων –  το μόνο που θα πετύχουμε είναι πως θα κλείσουμε όλοι μαζί μετά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επιχειρηματίες πάντως έχουν στραμμένο το βλέμμα στη ΔΕΘ οπότε και περιμένουν να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης «για να σωθούν ορισμένοι από εμάς».

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης της κ.Μαρίας Αντωνακάκη:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ