Έστησαν κτηνιατρική κλινική, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες

Έστησαν κτηνιατρική κλινική, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες

Έξι κτηνίατροι ήρθαν με τον εξοπλισμό τους

Τη λειτουργία παράνομης κτηνιατρικής κλινικής σε δημόσιο οίκημα σε χωριό της Μεσαράς, κατήγγειλε η Ζωόφιλη Δράση, καθώς διαπιστώθηκε ότι για τη λειτουργία της κλινικής αυτής δεν ήταν ενήμερη ούτε η δημοτική αρχή ούτε η Αστυνομία.

Σήμερα έγινε έρευνα από την Αστυνομία και συγκεκριμένα από το ΑΤ. Φαιστού που σχηματίζει δικογραφία.

Οι κτηνίατροι έχοουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα. Ο εξοπλισμός τους έχει καταγραφεί και κατασχεθεί, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών έχουν κατασχεθεί και φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούσαν για τις στειρώσεις, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έξι εθελοντές κτηνιάτρους - πέντε Γερμανούς και έναν Ουαλό - που ήρθαν με τον εξοπλισμό τους, για να στειρώσουν αδέσποτα ζώα. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το λάθος τους ήταν ότι αμέλησαν να ζητήσουν την προβλεπόμενη άδεια και να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές ώστε να νομιμοποιηθούν.

Πάντως φέρονται να είναι εθελοντές που πραγματικα ήθελαν να προσφέρουν, ωστόσο σε κάθε περίπτωση διενεργείται προανάκριση και σχηματίζεται δικογραφία, ενώ αναμένονται απαντήσεις από τα εργαστήρια σχετικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ