Ετοιμάζεται για νέα επέμβαση ο 29χρονος Νίκος με τη σφαίρα στο κεφάλι

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη

Με τις ευχές και τις προσευχές όλων θα βγει και πάλι νικητής

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Η περίπτωση του 29χρονου Νίκου Φανουράκη χαρακτηρίστηκε ακόμα και από τους γιατρούς ως ένα θαύμα. Το να σταθείς και πάλι όρθιος στα πόδια σου και να γυρίσεις στο σπίτι και στην οικογένεια σου με μία σφαίρα στο κεφάλι είναι ένα θαύμα, μία μεγαλειώδης νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο που υποχρεώθηκε σε …άτακτη οπισθοχώρηση μπροστά στο σθένος αυτού του δίμετρου παλικαριού.

Στις 8 Σεπτεμβρίου έπειτα από ένα και πλέον μήνα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ο  Νίκος, τον οποίο γνώρισε όλη η Ελλάδα μέσα απ’ αυτή την τεράστια δοκιμασία,  πήρε εξιτήριο και η συγκίνηση όλων, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων στο νοσοκομείο, ήταν παραπάνω από έκδηλη.

Είναι συγκλονιστικό ότι η σφαίρα που είχε «καρφωθεί» στον εγκέφαλο του τη μοιραία νύχτα, παραμένει στο κεφάλι του. Ο Νίκος συνυπάρχει μαζί της και σχεδόν έχουν  «συμφιλιωθεί» μετά τις πρώτες κρίσιμες ημέρες οπότε και η μεταξύ τους μάχη έμοιαζε άνιση. Παραμένει «κοιμώμενη» στο κεφάλι του.

Τις προσεχείς ημέρες ο Νίκος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα υποβληθεί σε ένα επέμβαση. Υπάρχει ένα φυσιολογικό άγχος, όμως είναι βέβαιο ότι ο 29χρονος θα γυρίσει και πάλι σύντομα στο σπίτι του, πιο δυνατός από ποτέ.

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο, ξέρουν ότι έχει γερή κράση και είναι ένα δυνατό παιδί που χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει πλήρως. Το αντιλαμβάνεται αυτό όποιος τον δει σήμερα. Απλά δεν μπορεί να το πιστέψει. Σαφώς και δεν είναι  όλα ρόδινα. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε μετά από τέτοιο γεγονός. Οι γονείς του ευγνωμονούν τον Θεό και τους γιατρούς για τον αγώνα τους, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος να διανύσουν δίπλα στον γιο τους, τον οποίο στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους σε κάθε του βήμα.

Προτεραιότητα τους είναι ο Νίκος να γίνει καλά  και να αφήσει πίσω του νοσοκομεία και  επεμβάσεις. Όμως εξίσου σημαντικό για εκείνους είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί όπως αρμόζει  ο άνθρωπος που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο. Παράλληλα ζητούν να αναδειχθούν πλήρως οι συνθήκες του συμβάντος καθώς πιστεύουν ότι εκτός τον βασικό κατηγορούμενο, στο «κάδρο» υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν επιμέρους ρόλους στην όλη υπόθεση.

Από μέρους της οικογένειας έχει δηλωθεί παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ο δικηγόρος, κ. Λευτέρης Κάρτσωνας, εκπροσωπεί τον 29χρονο Νίκο μαζί με τον κ. Αλέξη Κούγια. Όπως ανέφερε στο Cretalive πράγματι το προσεχές διάστημα ο Νίκος θα υποβληθεί σε μία ακόμα δύσκολη χειρουργική επέμβαση, εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι «θα κατορθώσει να βγει και πάλι νικητής καθώς είναι ένας νέος που διακρίνεται για την πίστη και το θάρρος του, ενώ σε όλη αυτήν την περιπέτεια έχει άοκνους συμπαραστάτες τους γονείς του αλλά και όλους τους Κρητικούς που τον συντροφεύουν με τις προσευχές τους».

kartsonas
Ελευθέριος Καρτσωνας: «Θα κατορθώσει να βγει και πάλι νικητής»

 

Αναγνωρίζει κι εκείνος ότι μπορεί ο εντολέας του να κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός από θαύμα, μετά από σκληρή μάχη, όμως ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός.

Χαρακτήρισε την επίθεση σε βάρος του 29χρονου  ως «ακραία αντικοινωνική, ψυχρή, δολοφονική και αναιτιολόγητη», σημειώνοντας: «Με γνώμονα την κατάκτηση της ουσιαστικής αλήθειας θα συνδράμουμε στην ανάδειξη  όλων των κρίσιμων πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης  από την αξιολόγηση των οποίων αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η εγκληματογόνος  συγκρότηση της προσωπικότητας και η παντελής  έλλειψη ηθικών αναστολών τόσο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου όσο και σε εκείνων που τον συνέδραμαν  πριν, κατά και μετά  την εν ψυχρώ  εκτέλεση του εντολέα μας».

xronos

Ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Νίκου Φανουράκη είναι επίσης από τη Μεσσαρά και έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Αμέσως μετά το ένοπλο συμβάν, εξαφανίστηκε και παρά τις αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχείρησεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης (Βορίζια, Ανώγεια, Σφακιά κ.α) δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του για την εκτέλεση του εντάλματος. Τελικώς, τον έφερε και τον παρέδωσε  στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου φιλικό πρόσωπο της οικογένειας το πρωινό της 23ης Αυγούστου. Πού, πώς και ποιοι τον έκρυβαν για σχεδόν 20 ημέρες, δεν έχει ειπωθεί κουβέντα επισήμως.

Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Εκεί περίμενε από τα χαράματα μόνος και ανταριασμένος ο πατέρας του Νίκου. Ήθελε να τον κοιτάξει κατά μέτωπο κι εκείνο και την οικογένεια του.

Ο συνήγορος του 22χρονου κ. Διονύσης Βέρρας επέλεξε να κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής για τον εντολέα του, επικαλούμενος ότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Μετά την απόφαση της προσωρινής κράτησης, ο κ. Βέρρας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του αναγκάστηκε να κάνει χρήση του όπλου (πρόκειται για πιστόλι-στυλό) καθώς  ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του είδε να έρχεται κατά πάνω του το όχημα του 29χρονου και θεωρώντας ότι είχε πρόθεση να τον εμβολίσει, πυροβόλησε προς το μέρος του, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι τον είχε τραυματίσει. Τότε είχε προβληθεί και ο ισχυρισμός ότι το πιστόλι-στυλό το είχε βρει τυχαία ο κατηγορούμενος σε χώρο διασκέδασης νωρίτερα και το πήρε μαζί του από περιέργεια.

Να σημειωθεί ότι το βιντεοληπτικό υλικό από διαφορετικές κάμερες που έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία της υπόθεσης είναι αποκαλυπτικό των όσων συνέβησαν  διαδοχικά τη μοιραία νύχτα, σε διάρκεια περίπου τεσσάρων λεπτών.

Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι  αρχικώς το περιστατικό παρουσιάστηκε ως τροχαίο με εκτροπή. Το σενάριο αυτό ανατράπηκε όταν ο 29χρονος χρειάστηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του  να διακομιστεί από το Κέντρο Υγείας Μοιρών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο  όπου και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Και έτσι ήρθε η ανατροπή αφού αποκαλύφθηκε η σφηνωμένη σφαίρα στο κεφάλι.

Δείτε επίσης:

Περίμενε να δει από κοντά τον 22χρονο πιστολέρο ο πατέρας του Νίκου

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος που πυροβόλησε τον Νίκο στο κεφάλι - Δείτε βίντεο

Οι πρώτες λέξεις από τα χείλη του 29χρονου Νίκου που αποδεικνύεται μεγάλος μαχητής

Δακρύσαμε έξω από τη ΜΕΘ του Βενιζελείου: οι πονεμένοι γονείς του Νίκου και το εικόνισμα της Παναγιάς

"Ο Νίκος παλεύει": Οι δραματικές ώρες των γονιών, η αγωνία και η ευγνωμοσύνη τους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ