Ετοιμάζεται και για... μεταπτυχιακό ο 88χρονος Δ.Μουδατσάκης

Newsroom
Newsroom

Κλείνοντας αυτό τον κύκλο με την ορκωμοσία του σε λίγες ημέρες, καταστρώνει ήδη τα επόμενά του πλάνα!

Από το πρωί ως τη νύχτα ήταν στο δρόμο,πηγαίνοντας στο Πανεπιστήμιο με το λεωφορείο, αλλά δεν ήθελε να χάσει μάθημα ο Δημήτρης Μουδατσάκης, ο 88χρονος συνταξιούχος τυπογράφος που πριν 4 χρόνια ξεκίνησε να ζει το όνειρό του για σπουδές και σήμερα ετοιμάζεται να πάρει πτυχίο!

Πήγε στο Εσπερινό Λύκειο και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είδε έναν άλλο κόσμο να ξεδιπλώνεται μπροστά του, όμως το Πανεπιστήμιο ήταν ... ένα βήμα παραπέρα. "Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μέσα στο αμφιθέατρο" - είπε ο κ.Μουδατσάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Μάλιστα με μία εγγονή του, όπως είπε, συνυπήρξε στο αμφιθέατρο για δύο χρόνια, παρακολουθώντας το ίδιο μάθημα.

Άνθρωπος που του άρεσε το διάβασμα, σχεδόν "βιβλιοφάγος", ήταν σε όλη του ζωή κοντά στα βιβλία και τη γνώση. "Στο Πανεπιστήμιο δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά η ατμόσφαιρα και οι καθηγητές ήταν όλα τόσο ωραία, που σε παρασύρουν σε μία μυσταγωγία" - είπε ο 88χρονος απόφοιτος.

Απέναντι σε όσους βρίσκουν τα ... μύρια κακά στους σημερινούς νέους ο "έφηβος" ... αρκετών δεκαετιών, αντιτάσσει: "Οι νέοι μας είναι ωραίοι, είναι υπεύθυνοι. Τους έβλεπα και τους χαιρόμουν!" Μάλιστα ο κ.Μουδατσάκης κατάφερε και ανέπτυξε δεσμούς με τους συμφοιτητές του, που του ζητούσαν και τη συμβουλή του για τα μαθήματα και ... ποιοι καθηγητές είναι "καλοί"!

Σε λίγες ημέρες ο 88χρονος θα παραλάβει το πτυχίο του, ενώ ο ίδιος, κλείνοντας αυτό τον κύκλο, καταστρώνει τα επόμενά του πλάνα, για ... ένα μεταπτυχιακό στο Ηράκλειο!

 

Δείτε επίσης:

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και παίρνει πτυχίο στα 88 του χρόνια

Ο 84χρονος Δημήτρης Μουδατσάκης δείχνει το δρόμο!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ