Έτοιμες να υποδεχτούν κόσμο οι παραλίες του Μαλεβιζίου

Newsroom
Newsroom

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο- Η προετοιμασία ολοκληρώνεται από την ΜΑΕΔΗΜ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ο καθαρισμός τους

Οι παραλίες του Μαλεβιζίου κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης, για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Μαλεβιζίου που έχει την ευθύνη διαχείρισης των παραλιών, ολοκληρώνει την προετοιμασία ώστε οι παραλίες να είναι έτοιμες, να υποδεχτούν επισκέπτες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Εδώ και αρκετές μέρες, συνεργεία της ΜΑΕΔΗΜ με τον συντονισμό του Προέδρου, Γιάννη Μαρή και του Αντιπροέδρου, Γιώργου Πεδιώτη ξεκίνησαν με τον καθαρισμό στις παραλίες της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς, του Παλαιοκάστρου και του Μονοναύτη. Υπενθυμίζεται πως από την περσινή σεζόν, η ΜΑΕΔΗΜ έχει δημιουργήσει τρεις δωρεάν χώρους στάθμευσης στη Λυγαριά και δύο, σε Παλαιόκαστρο και Μονοναύτη.

Σε όλες τις παραλίες ανανεώνεται ο εξοπλισμός, ενώ ειδικά στην Αγία Πελαγία ολοκληρώνεται η τοποθέτηση νέων σετ με ξύλινες ξαπλώστρες, για την μεγαλύτερη άνεση των λουόμενων.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί νέα καλαίσθητα καλαθάκια για απορρίμματα, συντηρήθηκαν οι καμπίνες αποδυτηρίων, ενώ σε κάθε παραλία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης δωρεάν ντουζιέρας.

Σε εξέλιξη επίσης, βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε τέσσερις θέσεις ακτών κολύμβησης. Συγκεκριμένα, οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αμμουδάρα (Βαγιά), Παλαιόκαστρο, Λυγαριά και Αγία Πελαγία (Λίμνη). Ο προϋπολογισμός του έργου, είναι 239.750 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

Προετοιμασίες στην παραλία της Αγίας Πελαγίας
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες, στην παραλία της Αγίας Πελαγίας
Η παραλία της Αγίας Πελαγίας
Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση με τις ξύλινες ξαπλώστρες στην Αγία Πελαγία

Η παραλία της Αγίας Πελαγίας

 

 

Προετοιμασίες στην παραλία της Λυγαριάς
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και στην παραλία της Λυγαριάς


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ