Έτοιμη, σε λίγο, η ψυχολογική γραμμή υποστήριξης της 7ης ΥΠΕ για τα θύματα του κορωνοϊού

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Έτοιμη, σε λίγο, η ψυχολογική γραμμή υποστήριξης της 7ης ΥΠΕ για τα θύματα του κορωνοϊού

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν κάποια πολύ συγκεκριμένα κριτήρια

Του Αντώνη Παντινάκη

Το αργότερο μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να είναι έτοιμη η ψυχολογική γραμμή υποστήριξης της 7ης ΥΠΕ.

Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί θα προσφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους σε φορείς του κορωνοϊού, καθώς και σε ευπαθείς ομάδες, γονείς, παιδιά και σε άτομα που εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές, λόγω του Covid -19.

Ούτως ή άλλως, η 7η ΥΠΕ διαθέτει ειδική πλατφόρμα για όσους θέλουν να συνεισφέρουν εθελοντικά και σε άλλους τομείς, που άπτονται των αυξημένων τούτη την πολύ δύσκολη περίοδο υγειονομικών αναγκών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν κάποια πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, είναι απολύτως λογικό να εξαιρούνται οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Εάν και εφόσον λοιπόν τα στοιχεία τα οποία θα καταθέσει κάποιος ελεγχθούν κι εγκριθούν από τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί, τότε μονάχα θα αναλάβει δράση.

Κι όσοι ωστόσο πάρουν το "πράσινο φως", δεν θα είναι μόνοι τους στα νέα τους (εθελοντικά) καθήκοντα, αφού θα έχουν δίπλα τους το έμπειρο προσωπικό της Υγειονομικής Περιφέρειας. Αυτό δεν ισχύει πάντως για εκείνους που προέρχονται από διαπιστευμένους φορείς, όπως ο Ερυθρός Σταυρός.

Εν ολίγοις, ο,τι ισχύει για τους επαγγελματίες Υγείας, ισχύει και για τους εθελοντές: Δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή, κάτι που ξεκαθάρισε εξαρχής η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ