Έτοιμος ο δρόμος στο Αρκαλοχώρι - Τι μένει για να δοθεί στην κυκλοφορία

Έτοιμος ο δρόμος στο Αρκαλοχώρι - Τι μένει για να δοθεί στην κυκλοφορία
Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Η παράδοση του τμήματος από την διασταύρωση Αλαγνίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, λέει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Του Αντώνη Παντινάκη

Τελειώνουν τα... βάσανα για τους οδηγούς που ακολουθούν μια δύσκολη διαδρομή, μετά το κλείσιμο του δρόμου και την εκτροπή από την διασταύρωση του Αλαγνίου προς το Αρκαλοχώρι
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνακης, μέσω του Cretalive, έγινε κοινωνός των θετικών εξελίξεων, που θα φανούν στην πράξη τις επόμενες ημέρες!

Η παράδοση του τμήματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στην ουσία απομένει ο έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της Αποκεντρωμένης, καθώς  και η απαραίτητη δημοσίευση στο ΦΕΚ.

"Κατασκευαστικά έχει ολοκληρωθεί αυτή η παρακαμπτήρια οδός" υποστήριξε ο κ. Συριγωνακης και εξήγησε πως "με εργοταξιακή σήμανση έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά αυτή η παρακαμπτήρια οδός που θα δώσει τη δυνατότητα να δοθεί σε κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα".

Η υφιστάμενη κατάσταση είναι δύσκολη. 

"Η διαδρομή που ακολουθούν οι συμπολίτες μας μετά το κλείσιμο του δρόμου και την εκτροπή από την διασταύρωση Αλαγνιου προς Αρκαλοχώρι. Είναι μια δύσκολη διαδρομή, επικίνδυνη, που αναμφισβήτητα ταλαιπωρεί τους οδηγούς" παραδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, τονίζοντας πως "είναι η μόνη εγκεκριμένη και ασφαλής λύση, που τηρεί όλες τις προδιαγραφές".

Ήδη, από τις  15 Ιανουαρίου μοναδικό θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η άρση της εκτροπής, ώστε να ανοιχθεί το τμήμα αυτό και να δοθεί στην κυκλοφορία.

"Το έργο θα τελειώσει εξ ολοκλήρου σε 1 με 2 χρόνια - οι δύο κόμβοι στο Αρκαλοχώρι" προανήγγειλε ο κ. Συριγωνακης. Και μέχρι να ανοίξει το συγκεκριμένο τμήμα,  σύστησε  στους οδηγούς "υπομονή, προσοχή, όχι μεγάλες ταχύτητες και για τη διαδρομή μας να φεύγουμε 10 λεπτά νωρίτερα".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ