Η απάντηση του Δήμου Ηρακλείου στο εξώδικο του ΚΤΕΛ

Η απάντηση του Δήμου Ηρακλείου στο εξώδικο του ΚΤΕΛ
Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Για την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτιρίου

Του Αντώνη Παντινάκη
 

"Πολιτική προτεραιότητα του Δήμου Ηρακλείου είναι να προστατεύσει την ασφάλεια όλων των πολιτών" είναι η απάντηση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού στο εξώδικο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με φόντο το ετοιμόρροπο στην Αγίου Μηνά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου μελετούν διεξοδικά το συγκεκριμένο "σύνθετο" θέμα (από οικονομικής, νομικής και τεχνικής άποψης) και θα προχωρήσουν σύντομα στις κατάλληλες ενέργειες, ανέφερε ο κ. Καραντινός.

Για το επικίνδυνο κτίσμα στην Αγίου Μηνά υπάρχουν δύο εκθέσεις: της Πολεοδομίας και της αρμόδιας υπηρεσίας των νεωτέρων που εδρεύει στο Ηράκλειο, οι οποίες "συμφωνούν στην κατεδάφιση του πρώτου ορόφου" υπογράμμισε ο κ. Καραντινός.

Με βάση το άρθρο 31, έγινε ένα "περαιτέρω βήμα": Η διευθύντρια Νεωτέρων από την Αθήνα όρισε μια ανεξάρτητη πενταμελή επιτροπή, για τη διενέργεια αυτοψίας και της σύνταξης ενός ανεξάρτητου πορίσματος.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη- θα είχε γίνει νωρίτερα, αλλά οι ισχυρές νεροποντες λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Μέσα στην εβδομάδα, επομένως, αναμένεται το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής, το οποίο θα διαβιβαστεί στην διευθύντρια των Νεωτέρων στην Αθήνα.

Η τελευταία θα το προωθήσει άμεσα σε μία μικτή επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκτίμηση και ελπίδα του κ. Καραντινού, ότι "βάσει των εκθέσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, με απόφαση Υπουργού θα προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του ορόφου".


Ετοιμόρροπο Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ