ΚΡΗΤΗ

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες για τις... φωτιές της Ανάστασης!

Αναστάτωση και διαμαρτυρίες από τους πολίτες για τους πυκνούς καπνούς - Στον Αϊ Γιάννη, πέταξαν μέχρι και... γκαζάκι μέσα στη φωτιά!

Φουνάρα, Κατσαμπάς

"Συναγερμός" σήμανε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου όπου οι πυροσβέστες έτρεχαν για να σβήσουν φωτιές που άναβαν νεαρά άτομα, σε δρόμους και πλατείες, με φόντο το "έθιμο" της φουνάρας της Ανάστασης, προκαλώντας αναστάτωση και σε, πολλές περιπτώσεις, παράπονα για πυκνούς καπνούς.

Μεγάλοι όγκοι από ξύλα- σε άλλες περιπτώσεις από... παλέτες και άλλα υλικά- πυροδοτήθηκαν και η νύχτα έγινε... μέρα σε Κατσαμπά, Μασταμπά, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, στη λεωφόρο Ικάρου, αλλά και στην Αλικαρνασσό, μεταξύ άλλων. 

Image
Φουνάρα, Κατσαμπάς

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενοι με τις φουνάρες είχαν προνοήσει για "περιπολίες" σε περίπτωση που η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο, όμως, δεν έλειψαν και φέτος οι αντιδράσεις αρκετών δημοτών.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της φουνάρας στον Αϊ Γιαννη Χωστό όπου επικράτησε αναστάτωση όταν προσπαθώντας να κάψουν τον Ιούδα, κάποιοι πέταξαν... γκαζάκι μέσα στη φωτιά. 

Το γκαζάκι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκσφενδονίστηκε σε κόσμο, με αποτέλεσμα σπίθες να πεταχτούν πάνω σε ανθρώπους! Ευτυχώς δεν προκλήθηκε περαιτέρω πρόβλημα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο η επιπόλαιη αυτή κίνηση προκάλεσε εκνευρισμό και δυσαρέσκεια, όπως ήταν φυσικό.

Αναστάτωση προκλήθηκε και στην περιοχή της Παναγίτσας Μασταμπά. Μολονότι οι παλέτες είχαν απομακρυνθεί από νωρίς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής, φαίνεται πως κάποιοι είχαν... καβάτζες. Έβαλαν φωτιά στη μέση του δρόμου, πυροδοτώντας τη φουνάρα με αποτέλεσμα φλεγόμενα κομμάτια ξύλου να πέφτουν πάνω στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την Ανάσταση. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο Cretalive, ότι κάηκε το μπουφάν ενός άνδρα που βρισκόταν στο σημείο. 

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για την απομάκρυνση παλετών, ελαστικών, κλαδιών, και άλλων εύφλεκτων υλικών που συγκεντρώθηκαν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Ηρακλείου για το κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Ανάστασης, όπως έγραψε το Cretalive

Συνέργεια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΛ.ΑΣ, έσπευσαν να απομακρύνουν πέντε φορτηγά γεμάτα με τέτοια υλικά, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αυλές σχολείων, κ.α.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση