Το "εξ ανατολών"... μαρτύριο για οδηγούς: Ουρές χιλιομέτρων και ασκήσεις υπομονής!
Καθημερινό πλέον φαινόμενο για όσους-ες κινούνται επί του ΒΟΑΚ και σε παραδρόμους στου Κοκκίνη Χάνι και σε γύρω περιοχές
“Πρώτη – δευτέρα”, συμπλέκτης, “νεκρά” …και φτου κι από την αρχή! Έψαχναν και δεν έβρισκαν διέξοδο… αποσυμφόρησης όσοι κινούταν με τα οχήματά τους, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, επί του ΒΟΑΚ, αλλά και στον παλιό εθνικό, κατευθυνόμενοι σε περιοχές όπως Κοκκίνη Χάνι και Γούρνες στον Δήμο Χερσονήσου, αλλά και ανατολικότερα.
Μια διαδρομή, με αφετηρία το Ηράκλειο, η οποία σε τυπικό χρόνο απαιτεί 20 λεπτά, τις τελευταίες ημέρες έχει -τουλάχιστον- μισή επιπλέον ώρα επιβάρυνση!
Από πού να πάνε και πώς να ξεφύγουν ύστερα οι οδηγοί, όταν όπου κοιτούσαν... συναντούσαν ουρές χιλιομέτρων. Απελπισία... σκέτη και (πνευματική) άσκηση… υπομονής και υπακοής (συμβατή με το πνεύμα των ημερών) στα νέα ασφυκτικά δεδομένα!
Η ανάπλαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο κατασκευής του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα, στο τμήμα Ηράκλειο – Χερσόνησος, εκκινεί από τον κόμβο του Κοκκίνη Χάνι και φτάνει ως τον κόμβο Γουρνών.
Τα έργα δημιουργούσαν μέχρι πρότινος μικρές καθυστερήσεις που λίαν συντόμως έλαβαν… ακραίες διαστάσεις, σχεδόν παντού: και στους παραδρόμους και στο δρόμο που περνά μέσα από του Κοκκίνη, όπου παρεμπιπτόντως εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης ξενοδοχείων εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν! Και πού να έρθει κι αυτή, αναλογίζονται… και αγχώνονται αρκετοί, κι όχι άδικα!
“Το καλοκαίρι δηλαδή τί έχει να μας περιμένει; Τι θα γίνει, δηλαδή, όταν θα πρέπει να μετακινούνται τα λεωφορεία από και προς το αεροδρόμιο εγκαίρως;” είναι τα αγωνιώδη ερωτήματα που κατέθεσε πολίτης, απευθυνόμενος στο Cretalive.
Όπως κι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου, μίλησε για εντελώς λάθος timing και για μία απίστευτη, χωρίς λόγο, ταλαιπωρία!
"Πάρτε νερό και τρόφιμα!"
Ο τεράστιος κυκλοφοριακός φόρτος παρατηρήθηκε στο διάστημα 9 – 9 και μισή το πρωί. Όσο πλησιάζουμε στη “μεγάλη έξοδο” του Πάσχα, κατ’ αρχήν, και δευτερευόντως στη σταδιακή έλευση μαζικών τουριστικών ρευμάτων, τί πρόκειται να γίνει;
"Κάποτε θα φτάσουμε στον προορισμό μας! Ελπίζω να είναι μέσα στο 2026!" έγραψε μέλος της ομάδας ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ στο Facebook, αναρτώντας σχετική φωτογραφία - για του λόγου το αληθές.
Με την επισήμανση αποφυγής του “λάθους” για κάποιον να πάει… στον Άγιο Νικόλαο, ήρθε και η συμβουλή: “Καλού κακού πάρτε νερό και τρόφιμα μαζί! Σίγουρα θα χρειαστούν!”.
Ενώ συζητείται έντονα το ενδεχόμενο δημιουργίας επιτροπής ελέγχου, τίθεται το ερώτημα σε τί μέτρα θα προχωρήσουν η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία για τη διαχείριση αυτής της δύσκολης πραγματικότητας.
Στου Κοκκίνη Χάνι, πάντως, ετοιμάζεται να ανοίξει – από μέρα σε μέρα- ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης, απέναντι από την παλιά Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις κατασκηνώσεις, εκεί όπου προορίζεται να αναγερθεί Πολυϊατρείο.
Είναι μία λύση αποσυμπίεσης που βγάζει από τη “φαρέτρα” του ο Δήμος Χερσονήσου, για την (μερική έστω) εξομάλυνση αυτής της επίπονης κατάστασης.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
