Εξώδικο στην Μ. Δαμανάκη από ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές πρόνοιας

Εξώδικο στην Μ. Δαμανάκη από ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές πρόνοιας

Με αφορμή την απόφασή της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης να εκκινήσει τη διαδικασία αναστολής της εργασίας τους, λόγω μη εμβολιασμού

Εξώδικο εις βάρος της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Δαμανάκη, έστειλαν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που υπηρετούν στις Δομές, επιχειρώντας… ρελάνς στην, νομικά επιβεβλημένη απόφαση της να εκκινήσει τη διαδικασία αναστολής της εργασίας τους, μετά την 26η Αυγούστου. Το εξώδικο έφτασε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης την Τετάρτη 25/08 με courier.

Το εξώδικο υπογράφει δικηγόρος και αφορά 50 εργαζόμενους από όλη την Κρήτη, μεταξύ των οποίων και Προϊστάμενος Δομής και Προϊστάμενοι τμημάτων των δομών του Κέντρου, επιχειρώντας να μπλοκάρουν τη διαδικασία που ήδη τρέχει! Να σημειωθεί πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις δομές των Παραρτημάτων ΑΜΕΑ, Παραρτημάτων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία και ΣΥΔ στην Κρήτη, μέχρι σήμερα είναι 39 άτομα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν τεθεί ήδη σε αναστολή και για άλλους αναμένεται η επάνοδος τους από νόμιμες άδειες.

Αρκετοί απ’ αυτούς και συγκεκριμένα 25 άτομα, προσέφυγαν στην Τριμελή Υγειονομική Επιτροπή με αίτημα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, ωστόσο μόνο μια έγινε δεκτή και 24 απορρίφθηκαν! Συνολικά οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων δομών που έχουν τεθεί σε αναστολή είναι 26.

Δείτε το εξώδικο ΕΔΩ

Όπως επισημαίνει η κ. Δαμανάκη μιλώντας στο cretalive, με βάση το Ν. 4820/2021 άρθρο 207, για το προσωπικό που έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού, θα προκηρυχθεί προσωπικό αντίστοιχου αριθμού και ειδικοτήτων με τρίμηνη σύμβαση και δυνατότητα παράτασης άλλων τριών μηνών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Κ.Π.Π.Κ. έχει ήδη λάβει απόφαση για την άμεση προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων που αφορούν εργαζομένους που μπαίνουν σε αναστολή.
 

Μαρία Δαμανάκη


 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ