“Εξοικονομώ-Αυτονομώ”: Το λογισμικό που “διέλυσε” το πρόγραμμα

“Εξοικονομώ-Αυτονομώ”: Το λογισμικό που “διέλυσε” το πρόγραμμα

Πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία που την βρίσκει οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο

Μία ρουτίνα προγραμματισμού δέκα γραμμών στη γλώσσα Python αρκούσε για να “σπάσει” το “Εξοικονομώ” και να συμπληρωθούν οι αιτήσεις σε χρόνο ρεκόρ.

Όπως αποκαλύπτει το Parakritika.gr, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία που την βρίσκει οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο και μάλιστα μπορεί να την κατεβάσει, να πειραματιστεί στον υπολογιστή του και όταν έρθει η ώρα να συμπληρωθεί σε χρόνο “ρεκόρ” η φόρμα του προγράμματος.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλούστατη και μπορεί ο καθένας να την ακολουθήσει. Όπως μάλιστα αναφέρει ο προγραμματιστής της, επώνυμα (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia), καθώς δεν είναι κάτι κρυφό στο διαδίκτυο, η γλώσσα και η ρουτίνα Python μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρωθεί αυτόματα μία διαδικτυακή φόρμα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 • Πριν ξεκινήσει κάποιος, χρειάζεται να “κατεβάσει”, τόσο τη ρουτίνα, όσο και και μία φόρμα “παραδείγματος”.
 • Κατόπιν θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα στοιχεία του αιτούντα και όλα όσα περιλαμβάνονται στην αίτησή του στις εξής τρεις μορφές αρχείων (όποια επιθυμείτε, κυρίως η πρώτη είναι και η πιο αποδοτική:
  1. απλού κειμένου .pdf
  2. εικόνας .pdf (σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων ocr)
  3. φόρμας .pdf
 • Εν συνεχεία βάζετε όλα τα αρχεία στον ίδιο φάκελο και “τρέχετε” το πρόγραμμα
 • Δημιουργείται ένα αρχείο .txt το οποίο ανοίγει σε οποιοδήποτε κειμενογράφο
 • Ανοίγετε το αρχείο και το κάνετε αντιγραφή
 • Επιστρέφετε στην online φόρμα που θέλετε να συμπληρώσετε και αναλόγως του browser που χρησιμοποιείτε, ανοίγετε τα εργαλεία προγραμματιστή (developer tools)
 • Θα δείτε μπροστά σας τον κώδικα της σελίδας που περιέχει την φόρμα προς συμπλήρωση (για παράδειγμα του Εξοικονομώ)
 • Μόλις πατήσετε Enter η φόρμα θα συμπληρωθεί αυτόματα
 • Πατάτε Αποθήκευση και προχωράτε

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι πως τα στοιχεία που θα βάλετε στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια με την φόρμα που θα συμπληρώσετε. Στην περίπτωση του “Εξοικονομώ” δηλαδή υπήρχε όλος ο χρόνος για να φτιάξει κάποιος ξεχωριστή ρουτίνα για τους πελάτες του και να συμπληρώσει σε χρόνους “σπριντ” την φόρμα.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί η ρουτίνα αυτή, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν από 2.000 έως 4.000 ευρώ σε πολιτικούς μηχανικούς…

Μόλις χθες, η παράταξη “Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ” ανέβασε σχετικό βίντεο που δείχνει πως μέσα σε 38 δευτερόλεπτα συμπληρώθηκε αίτηση του προγράμματος στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ