Το "ευχαριστώ" του Μάνου Τσιτσιριδάκη

Newsroom
Newsroom

"H δική σας ψήφος, η οποία μεταφράζεται σε ισχυρό εκλογικό ποσοστό αποτελεί την απαιτούμενη λαϊκή νομιμοποίηση, την οποία χρειάζεται η δική μας γενιά"

Το δικό του "ευχαριστώ" απευθύνει ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, Μάνος Τσιτσιριδάκης, προς τους συμπολίτες του που τον τίμησαν με την ψήφο του. Σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Πολλές φόρες βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την λευκή σελίδα. Είναι εκείνες οι στιγμές κατά τις οποίες δεν μπορείς να αποτυπώσεις τα συναισθήματα σου με λέξεις και φράσεις. Για αυτόν τον λόγο, περιμένεις ο σοφός χρόνος να υποδείξει την κατάλληλη στιγμή, για να εκφράσεις όλα όσα επιθυμείς και σκέφτεσαι. Επίσης είναι τούτες οι στιγμές που η σιωπή ισοδυναμεί με χιλιάδες ευχαριστώ!

Γιατί δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη τι πραγματικά έζησες και την απτή πραγματικότητα. Προσωπικά θα ήθελα όχι μόνο να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους συμπολίτες μου, η οποίοι εμπιστεύτηκαν εμένα με την ψήφο τους στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μάϊου του 2023, αλλά επιπλέον, ευχαριστώ ειλικρινά και εγκάρδια όλους εκείνους, οι οποίοι άκουσαν, αξιολογήσαν θετικά ή αρνητικά  και σεβαστήκαν τις κατατεθειμένες στον δημόσιο διάλογο προσωπικές ιδές, απόψεις και κομματικές θέσεις, τις οποίες εξέφρασα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

Επιπροσθέτως θέλω να ευχαριστήσω συνυποψηφίους και ανθυποψηφίους για τον ποιοτικό, χωρίς ακρότητες και άκρατο λαϊκισμό εκλογικό αγώνα, ο οποίος έλαβε χώρα στην εκλογική περιφέρεια Χανίων. Πέραν τούτου, θέλω να συγχαρώ όχι μόνο τους τέσσερεις εκλεγμένους  βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Χανίων, οι οποίοι εκλεχθήκαν από τις τελευταίες εκλογές, αλλά επιπλέον εκείνους που θα εκλέγουν από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου του 2023. Παράλληλα, ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου όλους όσους σταθήκαν διπλά μου και συνέδραμαν την διεξαχθείσα προσπάθεια, η οποία εκκίνησε ξαφνικά και χωρίς προετοιμασία την 4η Απριλίου του 2023.

Τέλος, θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μας, πρώτον να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου  του 2023, καθότι στο δημοκρατικό πολίτευμα μόνον ο λαός διακατέχει την κρατική κυριαρχία, το οποίο σημαίνει ό,τι στην δημοκρατία οι πολίτες κυβερνούν, νομοθετούν και ασκούν την δικαστική εξουσία. Και δεύτερον θα ήθελα να παρακαλέσω τους ψηφοφόρους του κέντρου να επιστρέψουν στο σπίτι τους, δηλαδή στην ιστορική, μεγάλη προοδευτική παράταξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Γιατί η δική σας ψήφος, η οποία μεταφράζεται σε ισχυρό εκλογικό ποσοστό αποτελεί την απαιτούμενη λαϊκή νομιμοποίηση, την οποία χρειάζεται η δική μας γενιά, αφενός για να ασκήσει μια πολύ σοβαρή, συνετή και εποικοδομητική αντιπολίτευση για την χώρα. Και αφετέρου για να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με ύψιστο σημείο μια σύγχρονη, πολυσχιδής και συναινετική συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα διαμορφώσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος τουλάχιστον για τα επόμενα πενήντα με εβδομήντα έτη.

Αφού κάθε εκλογική διαδικασία αποτυπώνει την υφιστάμενη διαμάχη των επιχειρημάτων, τα οποία εκφράζουν οι ανθυποψηφίοι των πολιτικών παρατάξεων. Κλείνοντας ας θυμηθούμε μια σχετική ρήση του αειμνήστου και αγαπημένου μου καθηγητή στην νομική Σταύρου Τσακυράκη:

Το επιχείρημα πείθει. Πείθει όχι με φυσική απόδειξη, αλλά με την ορθότητα του. Και αν ένα επιχείρημα ή μια θεωρία σε πείσει πρέπει να αλλάξεις την ζωή σου.  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ