Ευχές στους υποψήφιους των Πανελλαδικών

Ευχές στους υποψήφιους των Πανελλαδικών

Με αφορμή την αυριανή έναρξη των εξετάσεων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αύριο, Δευτέρα 14/06/2021, απευθυνόμενους σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες αναφέρει:

“Καθώς αύριο οι μαθητές μας μπαίνουν και επίσημα στην «μάχη των Πανελληνίων» ανεξάρτητα από την έκβαση για τον καθένα, θεωρούμε ότι όλοι εσείς, είστε ήδη νικητές. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το ξέσπασμα της πανδημίας, στην πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία, γίναμε μάρτυρες της γενναιότητας με τη οποία αντιμετωπίσατε τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας, την μαθητική και την προσωπική. 

Και με την ίδια γενναιότητα, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσετε και τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες αποτελούν μόνο μία στάση, σημαντική αλλά όχι καθοριστική, στη μεγάλη πορεία της ζωής σας που τώρα αρχίζει να διαγράφεται. 

Η σκέψη μας είναι μαζί σας, και ευχόμαστε ολόψυχα να εκπληρώσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας! Καλή επιτυχία!”

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης στέλνει το δικό του μήνυμα στους μαθητές:

“Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία, κουράγιο και δύναμη στον δύσκολο αγώνα των εξετάσεων και το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους και τις θυσίες σας.

Από τη Δευτέρα 14/6 με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνετε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε εσείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς σας λόγω της πανδημίας COVID-19, στο τελικό στάδιο της μακροχρόνιας προσπάθειάς σας, για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια σκληρή δοκιμασία όπου καλείστε να αντιμετωπίσετε σε μια κομβική στιγμή της ζωή σας. Μην ξεχνάτε όμως, ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην ζωή, που θα τις βρείτε μπροστά σας, καθώς η επιτυχία σας δεν σταματάει σε ένα γραπτό. Καλή επιτυχία!”

Στο δικό του μήνυμα ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισημαίνει:

"Αγαπητοί Μαθητές, 

     Θέλω να ευχηθώ σε όλους και στον κάθε ένα από σας προσωπικά, καλή επιτυχία στην δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για μία θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

    Αναφέρομαι σε δοκιμασία, γιατί πράγματι η σχολική χρονιά που πέρασε, υπήρξε πάρα πολύ δύσκολη για την πλειοψηφία των πολιτών και ιδιαίτερα για σας, τους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα προβλήματα που προκάλεσε στην εκπαίδευση η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η πρακτική άσκηση στα ειδικά μαθήματα, κυρίως όμως η εμμονή της κυβέρνησης να αλλάξει το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη μέση της σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, δημιούργησε τεράστια οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα σε αρκετούς από τους απόφοιτους και τις οικογένειες τους.

    Η επιμονή στην  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, παρά τις εκκλήσεις να μην εφαρμοστεί φέτος, λόγω της δύσκολης συγκυρίας της πανδημίας επιβεβαιώνει, αφενός την αλλεργία της κυβέρνησης στην δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου ότι παραμένει δέσμια των υποσχέσεων στα ιδιωτικά συμφέροντα.. 

   Ο αποκλεισμός 25.000 υποψηφίων από την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αποτελεί δώρο στα κολέγια, για όσους έχουν την δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεσμεύεται απέναντι στους μελλοντικούς υποψήφιους ότι θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, θα ενισχύσει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, επιφέροντας τις αναγκαίες αλλαγές.

Να έχετε Υγεία σωματική και ψυχική, προσηλωθείτε στον στόχο όσο ψηλά και αν είναι.

Μην φοβηθείτε το ύψος. 

Προσπαθήστε να φθάσετε όσο ψηλότερα μπορείτε.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης στο μήνυμά του αναφέρει:

«Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μόνο η αρχή. Είναι όμως και ένας σταθμός όπως δεκάδες στη ζωή ενός ανθρώπου.  Οι φετινές πανελλήνιες συμπίπτουν με δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερες καταστάσεις και πρωτόγνωρα δεδομένα. 
Όμως η προσαρμοστικότητα και η αντιμετώπιση απρόοπτων καταστάσεων, αποτελούν βασικά στοιχεία της προόδου.  Εύχομαι σε κάθε υποψήφια και κάθε υποψήφιο καλή επιτυχία, δύναμη και κουράγιο».
 

Ο επικεφαλής της παράταξης "Μεγάλη Γόρτυνα" του Δήμου Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης στο μήνυμά του σημειώνει:

“Αγαπητά μας παιδιά, 

Μετά από μια δύσκολη σχολική χρονιά, κατά την οποία δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας σε συνθήκες αντίξοες και πρωτόγνωρες για όλους, ξεκινάτε την προσπάθειά σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου να πετύχετε την εισαγωγή σας στην σχολή που επιθυμείτε. 

Σας προτρέπουμε να δώσετε τον ωραίο αυτό αγώνα χωρίς άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά με πίστη στις δυνατότητές σας, με αισιοδοξία και προσμονή για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σκαλοπάτι που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας. Να θυμάστε όμως ότι, ακόμα και αν δεν έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, τίποτα δεν θα σταματήσει εδώ. Το μέλλον σας ανήκει, σας περιμένει γεμάτο ευκαιρίες και προκλήσεις. 

Καλή επιτυχία σε όλους, καλή δύναμη και στους εκπαιδευτικούς και γονείς, που σας στηρίζουν σε κάθε βήμα σας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ