Ευθεία επίθεση Σχοιναράκη - Ξυλούρη προς το Μιχάλη Κοκολάκη

Newsroom
Newsroom

Αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση Κοκολάκη ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Γόρτυνας

Ευθεία επίθεση εξαπολύουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Γόρτυνας Ν.Σχοιναράκης και Στ.Ξυλούρης, προς τον Μιχαλή Κοκολάκη ο οποίος ως επικεφαλής κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές, κηρύχθηκε ωστόσο έκπτωτος και πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσε ότι διεκδικεί εκ νέου το "τιμόνι" του δήμου.

Για νέα ομηρία κάνει λόγο σε επιστολή-δήλωσή του ο Σταύρος Ξυλούρης, για μια αβέβαιη υποψηφιότητα με μελανά σημεία κάνει λόγο ο Νίκος Σχοιναράκης.

Μιχάλης Κοκολάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ 

«ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΟΜΗΡΙΑ» 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κοκολάκη για την διεκδίκηση εκ νέου της Δημαρχίας στο Δήμο της Γόρτυνας πέραν του ότι προκαλεί κατάπληξη για την αναίδεια και το απύθμενο θράσος της, μόνο με «Όνειρο Θερινής Νυκτός» μπορεί να παρομοιαστεί. 

Όλες αυτές οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τα «παχιά λόγια» για το δήθεν όραμα που τρέφετε κ. Κοκολάκη για το Δήμο της Γόρτυνας, έχουν διαψευσθεί εδώ και καιρό, την επομένη κιόλας ημέρα της ορκωμοσίας σας με την απόφαση-καταπέλτη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηράκλειου με την οποία κηρυχθήκατε έκπτωτος. 

Να σας υπενθυμίσουμε το λόγο της έκπτωσής σας από το αξίωμα του Δημάρχου κ. Κοκολάκη, τον οποίο εντέχνως δείχνετε να αποσιωπάτε; 

Ο λόγος ήταν η ενεργή εργολαβική σύμβαση την οποία είχατε με τον Δήμο της Γόρτυνας, εξαιτίας της εταιρίας σας, γεγονός ασυμβίβαστο με την επιθυμία σας τότε να είστε υποψήφιος για Δήμαρχος στον εν λόγω Δήμο. 

Να σας υπενθυμίσουμε επίσης ότι η απόφαση της έκπτωσής σας από το αξίωμα του Δημάρχου, κατέστη τελεσίδικη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γεγονός αδιαμφισβήτητο, εξαιτίας του οποίου εκτιμούμε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα συμμετοχής ούτε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα.

Αν θεωρείτε ότι ισχύει το αντίθετο, σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε τα έγγραφα που λέτε ότι έχετε εξασφαλίσει και να μνημονεύσετε τις διατάξεις και το νόμο που σας δίνει το δικαίωμα να θέσετε εκ νέου υποψηφιότητα. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά προσπαθείτε κατά την πάγια τακτική σας να «ρίξετε στάχτη στα μάτια» των δημοτών και να παραπλανήσετε το εκλογικό σώμα. 

Είναι ψέματα κ. Κοκολάκη ότι εκκρεμούν εις βάρος σας δύο μηνύσεις, η πρώτη για την ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία καταθέσατε συνδυασμό στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και η δεύτερη για Αντιποίηση Αρχής, καθότι παριστάνετε σε κάθε ευκαιρία τον Δήμαρχο, των οποίων το βέβαιο καταδικαστικό αποτέλεσμα σας στερεί το δικαίωμα για περαιτέρω εμπλοκή με τα κοινά; 

Ανακοινώσατε κ. Κοκολάκη την κάθοδό σας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, διότι προσδοκάτε μήπως την καθυστέρηση της εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεων σας; 

Μήπως, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού σας σκέφτεστε να «παίξετε πάλι το ίδιο παιχνιδάκι», να εξαπατήσετε τους δημότες και να υφαρπάξετε την ψήφο τους, είτε με το να είστε εσείς ο ίδιος υποψήφιος προσδοκώντας τη συσπείρωση της καταρρέουσας παράταξής σας, είτε με το να παραχωρήσετε τη σκυτάλη στο παρά πέντε σε κάποιον άλλο «αρεστό» της επιλογής σας,  όταν δείτε ότι δεν έχετε καμία τύχη και ελπίδα ως εκ νέου υποψήφιος; 

Θεωρείτε κ. Κοκολάκη τις ανεξέλεγκτες προσωπικές σας φιλοδοξίες υπεράνω των δικαστηρίων, των θεσμών και της κρίσης του λαού της Γόρτυνας; 

Σταματήστε επιτέλους να παριστάνετε τον Δήμαρχο και να εξαπατάτε τους Γορτύνιους δημότες, οι οποίοι απαιτούν απαντήσεις για όλα τα δεινά που έχετε προκαλέσει στον Δήμο τις οποίες και οφείλετε να δώσετε. 

Αντί να αρέσκεστε να σας αποκαλούν «Δήμαρχο» μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τη ματαιοδοξία σας, ενώ δεν υπήρξατε και δεν θα υπάρξετε, καλό θα ήταν να δείτε κατάματα την αλήθεια και να σταματήσετε να τρέφετε φρούδες ελπίδες. 

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Γόρτυνας σας έχει κρίνει εδώ και καιρό και τα όποια «επιδοκιμαστικά» σχόλια λαμβάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφασή σας, λυπούμαστε αλλά προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους αυλικούς σας! 

Και μπορεί ο Βασιλιάς να είναι γυμνός αλλά το συμφέρον, ο φόβος και η προσδοκία δεν επιτρέπουν ποτέ σε κανένα αυλικό να ομολογήσει την αλήθεια! 
 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γόρτυνας 

Σταύρος Ξυλούρης

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ 

«ΞΑΝΑ  Η ΓΟΡΤΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΕΩΝΑ ΜΙΑΣ ΑΒΕΒΑΙΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ» 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έκπτωτου Δημάρχου, Μιχάλη Κοκολάκη, για το Δήμο της Γόρτυνας μετά και τη γνωστοποίηση των νέων υποψηφιοτήτων με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρύση της ΔΕ Αγίας Βαρβάρας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά ως ένα ακόμα δείγμα καιροσκοπισμού, ματαιοδοξίας και πολιτικής ανηθικότητας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν εξάλλου τη μέχρι σήμερα διαδρομή του συγκεκριμένου προσώπου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Γόρτυνας. 

Στο κείμενο της υποψηφιότητας του ο κ. Κοκολάκης επικαλείται το «όραμα» που έτρεφε και που τρέφει για τον τόπο, κάνοντας λόγο για εκσυγχρονισμό, για πρωτοπορία και για κανόνες και αρχές δικαίου.

Έννοιες τις οποίες διαφθείρει σε μέγιστο βαθμό, όταν με τη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα αποδεικνύει ότι πρεσβεύει ακριβώς τα αντίθετα. Ότι επιδιώκει έναν Δήμο σε στασιμότητα, έναν Δήμο ουραγό, έναν Δήμο διπρόσωπο, διχασμένο και διχοτομημένο.

Γιατί, αναμφίβολα, αποτελεί πανελλήνια πρωτοπορία αυτό που ο κ. Κοκολάκης έχει εγκαθιδρύσει στο Δήμο της Γόρτυνας και που προφανώς επιδιώκει να διαιωνίσει για μια ακόμα δημοτική περίοδο. Να υπάρχει δηλαδή ένας Δήμαρχος «μαριονέττα» και πίσω απ’ αυτόν ένας άλλος παρασκηνιακός, που καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, θα παρίσταται, θα συναποφασίζει και θα συνδιοικεί το Δήμο, δείχνοντας με τον πιο αδιάντροπο τρόπο ότι «έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια» Νόμους, Δικαστήρια, Ανώτατες Αρχές, έναν ολόκληρο Δήμο και μια τοπική κοινωνία . 

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια κ. Κοκολάκη Μιχάλη για το άτομό σας και τη γνωρίζουν οι πάντες! 

Αυτή είναι η μόνη «πρωτοπορία» την οποία φέρατε στο Δήμο της Γόρτυνας, ένα κατεστημένο το οποίο σας «βόλεψε» και το οποίο προφανώς και οραματίζεστε να συνεχίσετε.

Επικαλείστε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας για χιλιοστή φορά ότι παραλάβατε από την απερχόμενη δημοτική αρχή έναν Δήμο σε τέλμα και απειλούμενο από το φάσμα της χρεοκοπίας, τον οποίο «κατορθώσατε» εσείς, υποτίθεται, με τους συνεργάτες σας να θέσετε σε οικονομική εξυγίανση και σε τροχιά ανάπτυξης. 

Φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Δεν βαρεθήκατε πια να παραπληροφορείτε τον κόσμο! 

Μιλάτε για χρεοκοπία του Δήμου και θα έπρεπε να ντρέπεστε κ. Κοκολάκη, όταν με αδιάψευστα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας παραλάβατε με το «καλημέρα» διασφαλισμένα 2 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου, εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 42 εκατ. ευρώ για το 2019-2020  και 6.835.281 ευρώ από το Λογαριασμό της Εξυγίανσης με άμεση δυνατότητα διαχείρισης των χρημάτων αυτών απευθείας από το Δήμο και τις υπηρεσίες του και μια σειρά χρηματοδοτήσεων που είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Αυτό το λέτε εσείς πτώχευση και χρεοκοπία; Μπορείτε να μας αναφέρετε ποιες χρηματοδοτήσεις διασφαλίσθηκαν επί θητείας της νέας δημοτικής αρχής για το Δήμο της Γόρτυνας και ποια έργα ολοκληρώθηκαν  που να φέρουν τη δική σας σφραγίδα; 

Ούτε ένα και σας προκαλώ να βγείτε να με διαψεύσετε! 

Εμείς το μόνο που είδαμε επί θητείας της νέας δημοτικής αρχής ήταν να δημιουργείται το ερώτημα: Πολιτική ανικανότητα ή ένα «Μεγάλο Φαγοπότι» στο Δήμο Γόρτυνας;  

Με πάνω από 300 συμβάσεις απευθείας ανάθεσης που υπογράφηκαν μέσα σε διάστημα 36 μηνών, προϋπολογισμού που ξεπερνούσε τα 5.000.000 ευρώ με μηδενική έκπτωση ή με έκπτωση κοντά στο 3% , όταν αντίστοιχα έργα που οδηγούνταν σε δημόσιο διαγωνισμό κέρδιζαν εκπτώσεις από 30 έως 60%.

Με παράνομες κατατμήσεις και παράνομες απευθείας αναθέσεις για προμήθεια πάνω από 1.000 τόνους ασφαλτικό που κανένας δεν είδε και δεν ξέρει με ποιο προσωπικό και με ποια μηχανήματα στρώθηκε και που; 

Είδαμε να αποπληρώνονται οφειλές μη αναγνωρισμένες από το Δήμο για να εξυπηρετήσετε καθαρά δικές σας προεκλογικές δεσμεύσεις και συνεργασίες με πρόσωπα, όπως ο τέως Δήμαρχος της Γόρτυνας, που εξακολουθεί να σας παρέχει στήριξη, και που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν το μέλλον του Δήμου. 

Είδαμε επίσης να μεταφέρονται με παράνομη απόφαση Δημάρχου τα έσοδα του Δήμου, ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Παγκρήτια στην Eurobank, και ποτέ δεν μας απάντησε η δημοτική αρχή ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε αυτή η ενέργεια.   

Και τέλος σας είδαμε κ. Κοκολάκη Μιχάλη, ενώ ήσασταν έκπτωτος με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, να διατηρείτε γραφείο μέσα στο Δημαρχείο, να πραγματοποιείτε συναντήσεις με εργολάβους και προμηθευτές- αλήθεια τι διαπραγματευόσαστε σε αυτές τις συναντήσεις; Εκπτώσεις που δεν τις είδαμε ή μήπως κάτι άλλο;- με θεσμικούς παράγοντες, με αιρετούς,  με εκπροσώπους Αρχών  και με απλούς πολίτες, παριστάνοντας σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τον Δήμαρχο, υποπίπτοντας στο πολύ σοβαρό αδίκημα της Αντιποίησης Αρχής. 

Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας έρχεστε και δηλώνετε ότι θα είστε ξανά υποψήφιος στο Δήμο της Γόρτυνας; 

Τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν εις βάρος σας δύο δικαστικές προσφυγές, για την Ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία λάβατε μέρος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, εξαπατώντας τους δημότες και υφαρπάζοντας στην κυριολεξία με δόλο την ψήφο τους και μια δεύτερη για την αντιποίηση Αρχής.  

Γνωρίζουν, άραγε, όλοι αυτοί τους οποίους επικαλείστε ως υποστηρικτές σας ότι δεν διατηρείται ούτε καν την ιδιότητα του αρχηγού παράταξης σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ότι εφόσον προκύψουν καταδικαστικές αποφάσεις από τα αρμόδια δικαστήρια για τις ανωτέρω προσφυγές –που είναι πολύ πιθανό να προκύψουν –ενέχει ξανά το ενδεχόμενο ακόμα και Δήμαρχος να έχετε εκλεγεί, να κηρυχθείτε ξανά έκπτωτος; 

Ποια είναι η πολιτική ευθύνη σας απέναντι στο εκλογικό Σώμα των Γορτύνιων πολιτών, που για δεύτερη φορά αποφασίζετε να το σύρετε σε έναν κυκεώνα μιας αβέβαιης υποψηφιότητας με μελανά σημεία; 

Και αν όντως έχετε εξασφαλίσει επίσημα έγγραφα από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών που σας αναγνωρίζουν δικαίωμα υποψηφιότητας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές,  όπως διατυμπανίζετε δεξιά και αριστερά,  -κάτι που αμφισβητείται από πολλούς ειδήμονες και μη- γιατί δεν τα δίνετε στη δημοσιότητα για να τα μάθουμε και εμείς;

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης σας, που γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί με ήθος και αξιοπρέπεια, να συναισθανθούν το βάρος των περιστάσεων και να πράξουν τα δέοντα. 

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπροστά σε μικροπολιτικά συμφέροντα και φθηνές εκδουλεύσεις η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των Τοπικών Συμβουλίων, γνωρίζουν και αποσιωπούν την ΑΛΗΘΕΙΑ, αποδεχόμενοι την κατάντια του Δήμου μας. 

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν πολίτες στο Δήμο της Γόρτυνας που έτσι αβίαστα και άσκεφτα συνηγορούν στην υπονόμευση και στην καταδίκη του Δήμου Γόρτυνας για μια ακόμα δημοτική θητεία. 

Καλώ άπαντες, αιρετούς και πολίτες να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο, βάζοντας ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτή την κατρακύλα που έχει οδηγήσει τον Δήμο της Γόρτυνας, ο έκπτωτος Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης. 
 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γόρτυνας

Νίκος Σχοιναράκης

 

Δείτε επίσης:

Υποψηφιότητα για τον Δήμο Γόρτυνας ανακοίνωσε ο Μιχάλης Κοκολάκης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ