Φεστιβάλ παγωτού ... για πρώτη φορά!
Αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς, μεγάλους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.
Η πιο «γλυκιά» και δροσερή καλοκαιρινή εκδήλωση του καλοκαιριού φιλοξενήθηκε στην ιστορική Κάνδανο του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.
Πρόκειται για το 1ο φεστιβάλ παγωτού που αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς, μεγάλους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.
Σημείο αναφοράς της γιορτής ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί από το 1950 προσφέροντας κυρίως παραδοσιακά γλυκά όπως κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, μπαγκλαβά, γλυκά ψυγείου και παγωτό.
Όσοι βρέθηκαν στο 1ο φεστιβάλ παγωτού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν ξεχωριστές γεύσεις παγωτού με πετιμέζι και χαρουπόμελο αλλά και να γνωρίσουν την κρητική παράδοση μέσα από το κρητικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων.
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, «η ιδέα για το 1ο φεστιβάλ παγωτού "γεννήθηκε" για να προσφέρομε δροσιά και χαρά στα παιδιά της περιοχής, τους γονείς τους και όσους βρίσκονται εδώ για διακοπές. Η συμμετοχή ανέδειξε και την επιτυχία του εγχειρήματός μας [...] Στόχος μας επίσης ήταν μέσα από τη δράση αυτή, να βοηθήσουμε και να προβάλουμε τις δράσεις του "Ορίζοντα", ενός σωματείου που φροντίζει παιδιά και μεγάλους με καρκίνο αλλά και να μεταδώσουμε το μήνυμα για να γίνουν οι πολίτες εθελοντές δότες του μυελού των οστών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση το φεστιβάλ παγωτού θα πραγματοποιηθεί και το 2020.
- Με επιτυχία η εκδήλωση στον Άναβο
- Προφεστιβαλική Εκδήλωση της ΚΝΕ στις Μοίρες
- Είχε...αδυναμία στ' αυτοκίνητα αλλά "τρύπωνε" και σε σπίτια