Φόβοι στα σχολεία για «έκρηξη» κρουσμάτων λόγω των αναπληρωτών που ήρθαν από «κόκκινες» περιοχές

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Φόβοι στα σχολεία για «έκρηξη» κρουσμάτων λόγω των αναπληρωτών που ήρθαν από «κόκκινες» περιοχές

Εκατοντάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ήρθαν στο Ηράκλειο για να αναλάβουν ξανά υπηρεσία στα σχολεία τους

Της Κατερίνας Μυλωνά

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται από την περασμένη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, οπότε και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα ανοίξουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, οι εκπαιδευτικοί που φοβούνται ότι η μετακίνηση αναπληρωτών αλλά και μόνιμων δασκάλων και νηπιαγωγών μπορεί να φέρει νέα κρούσματα στα σχολεία.

Η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου είναι περιοχή με χαμηλό ιικό φορτίο, ωστόσο, στα σχολεία της διδάσκουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που ζουν μόνιμα αλλού, ακόμα και εκτός Κρήτης. Πολλοί είναι από τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και άλλες περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται πως ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλης Μπελαδάκης, είχε πει πως την φετινή σχολική χρονιά, έχουν προσληφθεί 1.764 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο. Δεν είναι, βέβαια, όλοι με καταγωγή από άλλη περιοχή της χώρας.

Εκτός από όσους έλκουν την καταγωγή τους από άλλες περιοχές, λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων αρκετοί ήταν εκείνοι που μετακινήθηκαν εκτός Κρήτης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης, αναφέρει στο Cretalive πως από την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουαρίου ζητούσαν να γίνουν μαζικά τεστ στους εκπαιδευτικούς, αίτημα που δεν έγινε δεκτό καθώς δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

1

Ήδη, αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν υποβάλει αίτηση για να κάνουν τεστ κορωνοϊού στη σχετική πλατφόρμα και αναμένουν μήνυμα για να κλείσουν ραντεβού. Ωστόσο, ήδη σήμερα το πρωί οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί παρουσιάστηκαν στα σχολεία, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα και τα ραντεβού κλείνονται για την ερχόμενη βδομάδα, όταν, δηλαδή, θα είναι ήδη αργά. 

Ανάλογο θέμα προκύπτει, φυσικά, και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου επίσης διδάσκουν πολλοί καθηγητές από άλλες περιοχές της χώρας.

 

Κεντρική φωτογραφία EUROKINISSI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ