Φράγμα Φανερωμένης: Άγνωστοι μπάζωσαν το φρεάτιο όπου εντοπίστηκαν οι παράνομες παροχετεύσεις!

Newsroom
Newsroom

"Βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν" σχολίασε στο Cretalive o πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Λειτουργίας και Συντήρησης του φράγματος Φανερωμένης

Αντιμέτωποι με μια αναπάντεχη εξέλιξη βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης παράγοντες του Δήμου Φαιστού, καθώς όπως διαπιστώθηκε άγνωστοι μπάζωσαν το ανοιχτό φρεάτιο μέσα από το οποίο είχαν εντοπιστεί οι παράνομες παροχετεύσεις που μετέφεραν το νερό από τα φράγμα της Φανερωμένης σε άλλο σημείο.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Cretalive ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Λειτουργίας και Συντήρησης του φράγματος κ. Νίκος Καργάκης.

"Δυστυχώς" επισήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά "βρισκόμαστε ξανά στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε", επισημαίνοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει πως, ποιος και κάτω από ποιες συνθήκες προχώρησε στην ενέργεια αυτά.

Η υπόθεση της παράνομης άντλησης νερού από το φράγμα της Φανερωμένης και η απώλεια των 3 εκατ. κυβικών μέτρων σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η κρητική ενδοχώρα - και όχι μόνο - βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της λειψυδρίας, παραμένει μεγάλο αγκάθι για τον Δήμο Φαιστού.

Το όλο ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, όπως διευκρίνισε ο κ. Καργάκης, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης δηλώνει αναρμόδια να προχωρήσει την πραγματογνωμοσύνη που ζητά η δημοτική αρχή Φαιστού. "Χάνουμε πολύτιμο χρόνο" λέει ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Λειτουργίας και Συντήρησης του φράγματος Φανερωμένης ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Μεσαρά. "Αυτόν τον χρόνο εκμεταλλεύτηκαν όποιοι ήταν αυτοί που το έκαναν και μπάζωσαν το φρεάτιο", σημειώνει χαρακτηριστικά και διευκρινίζει ότι αυτό που είχε ζητηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης ήταν να αποσαφηνιστεί αν οι παροχετεύσεις που εντοπίστηκαν υπήρχαν εκεί από την κατασκευή του έργου ή αν πρόκειται για μεταγενέστερη παρέμβαση.

Διαβάστε επίσης:

Φράγμα Φανερωμένης: Στα ίχνη αυτών που "καρπώνονται" παράνομα το νερό

Μεσαρά: Μαίνεται ο "πόλεμος" του νερού - Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυμπακίου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ