Γ. Ευαγγελάτος: ο δικαστής που έκανε το χρέος του για έναν αθώο

Newsroom
Newsroom

«Η συνείδηση μου ήταν που μου επέβαλε να γράψω αυτό το βιβλίο».

Χρέος τιμής ήταν για τον πρόεδρο Πρωτοδικών Λασιθίου, κ. Γιάννη Ευαγγελάτο, η συγγραφή της νέας του νουβέλας «ΑΘΩΟΣ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία», που  εμπνεύστηκε από αληθινή ιστορία. Ο πραγματικός ήρωας αυτής της ιστορίας, ένας νεαρός κρητικός, βρέθηκε εμπλεκόμενος σε μία τρανταχτή υπόθεση που έχει απασχολήσει εκτενώς το πανελλήνιο. «Η συνείδηση μου ήταν που μου επέβαλε να γράψω αυτό το βιβλίο» είπε ο ίδιος στην συγκινητική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου το βράδυ του Σαββάτου, στη Νεάπολη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο, “η  Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και για αυτό δικαιούται να σφάλλει. Όταν όμως ένας αθώος καταδικάζεται και μπαίνει άδικα στη φυλακή, δεν είναι σφάλμα. Είναι έγκλημα! Μια ποινή που σου επιβάλλεται χωρίς να έχεις διαπράξει κανένα έγκλημα, στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ. Σε συνοδεύει πάντα, σε ακολουθεί παντού, γίνεται σκιά σου ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ήλιος. Χάνεις την πίστη σου στη Δικαιοσύνη. Χάνεις την πίστη σου στην ίδια τη ζωή….

Η ιστορία του Σάββα ίσως δεν είναι η μοναδική. Σίγουρα δεν θα είναι, δυστυχώς, η μοναδική. Κι άλλοι αθώοι, κάπου, κάποτε, θα κρίθηκαν ένοχοι, θα καταδικάστηκαν και θα εξέτισαν ή θα εκτίουν ακόμα την ποινή τους στη φυλακή. Ο Σάββας, όμως, δεν ήταν εν αμφιβολία αθώος. Ήταν αθώος με όλα τα γράμματα κεφαλαία….”

Γ. Ευαγγελάτος: ο δικαστής που έκανε το χρέος του για έναν αθώο

 

Για μία ακόμα φορά τα έσοδα από τα δικαιώματα του συγγραφέα θα διατεθούν  για καλό σκοπό και εν προκειμένω για την στήριξη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων  “Ο Ονήσιμος». Το βιβλίο  κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ Ν.Τ. (Ζακύνθου 54 και Καυκάσου, 2102779604-2106126203-6932595050) www.nomorama-nt.gr.

φωτογραφίες- βίντεο Νίκος Σωμαράκης

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ