Γ. Πελεκανάκης στο Livetalks: «Έγινε κακό παιχνίδι από tour operators της Βρετανίας»

Γ. Πελεκανάκης στο Livetalks: «Έγινε κακό παιχνίδι από tour operators της Βρετανίας»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων εξηγεί γιατί ο αποκλεισμός από την πράσινη λίστα της Βρετανίας προκάλεσε αλαλούμ

Στο "κακό παιχνίδι" που έπαιξαν tour operators της Βρετανίας με φόντο τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την πράσινη λίστα της χώρας, αποδίδει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, το «αλαλούμ και την αναστάτωση και εν τέλει τις ακυρώσεις που υπήρξαν για τον Ιούλιο». 

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου, «οι σοβαροί επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου δεν ξαφνιάστηκαν με την απόφαση αυτή, καθώς εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει ότι η χώρα θα "ανοίξει" στα τέλη Ιουνίου».

«Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Όποιες άλλες ανακοινώσεις και σπασμωδικές κινήσεις έγιναν από αεροπορικές εταιρίες και tour operators νομίζω ότι μόνο κακά αποτελέσματα έφεραν και οδήγησαν σε ακυρώσεις για τον Ιούλιο και πολλά προβλήματα στον κόσμο». 

Ακούστε όσα δήλωσε στο Livetalks ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης:

 

Ο κ. Πελεκανάκης, επιβεβαίωσε ότι έως τώρα η τουριστική κίνηση στην Κρήτη κινείται με δύο ταχύτητες, με το Ηράκλειο και τα ανατολικά του νησιού να "πηγαίνουν καλύτερα" λόγω της ανοιχτής γερμανικής αγοράς, σε αντίθεση με τα Χανιά απ΄όπου "λείπει η κλειστή σκανδιναβική αγορά". 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Μπαράζ ακυρώσεων και στην Κρήτη μετά το βρετανικό μπλόκο στην Ελλάδα

Τουρισμός: Με δύο ταχύτητες οι κρατήσεις - Οι δύο όψεις της Κρήτης

Βρετανία: Οριστικά εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

Βρετανίδα πρέσβης: Η Ελλάδα σύντομα θα μπει στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ