Ταξί: Αναμονή ως 5 ώρες για μια κούρσα, οι ελπίδες στο "θαύμα" του τουρισμού

Ταξί: Αναμονή ως 5 ώρες για μια κούρσα, οι ελπίδες στο "θαύμα" του τουρισμού

Δραματική η κατάσταση στον κλάδο, λένε στην κάμερα του Cretalive αυτοκινητιστές του Ηρακλείου, που περιμένουν το δειλό άνοιγμα του τουρισμού για να "βρουν τον δρόμο τους"

Μέχρι και τις 5 ώρες μπορεί να φτάσει για τα ταξί η αναμονή στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" για μια κούρσα, λέει στην κάμερα του Cretalive o Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου, Λευτέρης Πετράκης, επισημαίνοντας ότι είναι πλέον πολύ λίγες οι ελπίδες για ανάκαμψη του κλάδου, μετά την πανδημία. 

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα του τουρισμού. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ανέβασε πολύ λίγο την κίνηση των ταξί, επισημαίνοντας ότι το σχετικό ποσοστό δεν ξεπερνά το 10%. 

Ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών τονίζει ότι στον κλάδο τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ενώ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ο εμβολιασμός. 

"Ο χειμώνας θα μας βρει τελειωμένους αν δεν κινηθεί λίγο ο τουρισμός" επισημαίνει ο κ. Γιώργος Πλουμίδης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο, ενώ ο Γ.Γ. του Συλλόγου Ιωάννης Σπιθάκης τονίζει χαρακτηριστικά "αν δεν είχαμε την ελπίδα θα χτυπάγαμε τα κεφάλια μας στον τοίχο"
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ