Γέννησαν τα παιδιά τους και βρέθηκαν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων!

Γέννησαν τα παιδιά τους και βρέθηκαν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων!

Τι υποστηρίζεται στη μήνυση που υποβλήθηκε

Η χαρά νεαρού ζευγαριού για τον ερχομό του πρώτου του παιδιού έγινε εφιάλτης καθώς η νεαρή μητέρα χρειάστηκε να διακομιστεί επειγόντως στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο από την ιδιωτική κλινική στην οποία γέννησε λόγω σοβαρών επιπλοκών.

Το νεογέννητο αγοράκι χαίρει άκρας υγείας και αυτό ήταν μεγάλη παρηγοριά για το νεαρό πατέρα, ο οποίος όμως εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση σοκ και να αγωνιά για την υγεία της συζύγου του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι μόλις σήμερα οι γιατροί θα δοκίμαζαν να την αφυπνίσουν. Σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 34χρονος πατέρας υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου με την οποία ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το τι έφταιξε και η νεαρή μητέρα αντί να έχει αγκαλιά το μωράκι της, βρέθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Υποστηρίζεται ότι μετά την τοπική νάρκωση στην οποία υποβλήθηκε, η κοπέλα παρουσίασε έντονη φαγούρα με αποτέλεσμα να αρχίσει να παραπονιέται. Για να ολοκληρωθεί ο τοκετός οι γιατροί φέρονται να τής χορήγησαν ολική αναισθησία. Στη μήνυση αναφέρεται ότι κατά τη διαδικασία επαναφοράς από τη νάρκωση η μητέρα εμφάνισε σπασμούς και θεωρήθηκε ότι πρόκειται για περιστατικό εκλαμψίας.

Εκδοχή, που όπως αναφέρεται, αναθεώρησαν στην πορεία καθώς υπήρξε και δεύτερο παρεμφερές περιστατικό σπασμών νεαρής μητέρας που γέννησε την επόμενη ημέρα στην ίδια κλινική.

Όπως υποστηρίζεται και αυτή η κοπέλα χρειάστηκε να διακομιστεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Μάλιστα μεταξύ των δύο οικογενειών έχει υπάρξει επαφή ώστε από κοινού, αν χρειαστεί, να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να διερευνηθούν τα δύο περιστατικά και να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το τι προκάλεσε αυτές τις επιπλοκές στις δύο νεαρές μητέρες.

Διατυπώνονται κάποιες υποψίες και ερωτηματικά για το φάρμακο που χορηγήθηκε, όμως αναζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. Για την υπό διερεύνηση υπόθεση ο κ. Γιώργος Κοκοσάλης, δικηγόρος της οικογένειας της νεαρής μητέρας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, δήλωσε:

« Είναι πραγματικά οδυνηρό εν έτει 2021 να συμβαίνουν τέτοιες απαράδεκτες «παρενέργειες» σε ιατρικές πράξεις που η σύγχρονη επιστημονική κοινότητα έχει κατορθώσει να αποτελούν ρουτίνα. Το γεγονός ότι δύο διαφορετικές γυναίκες αυτή την στιγμή παλεύουν για τη ζωή τους, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τους αρμόδιους που εποπτεύουν τις αντίστοιχες δομές. Η σκέψη και το μυαλό όλων μας αυτή τη στιγμή είναι στην πλήρη και ταχεία ανάρρωση των δύο άτυχων κοριτσιών. Όσο για τις αντίστοιχες ευθύνες, να είστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν από την Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος τέλος εξέφρασε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της οικογένειας προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν αλλά και για την ανθρώπινη στήριξη και ενημέρωση που παρέχουν στους οικείους αυτές τις δύσκολες ώρες.

Φωτογραφία αρχείου: pexels.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ