Γεωργακάκης στο Livetalks: Το υγειονομικό σύστημα "πρέπει να αντέξει"

Γεωργακάκης στο Livetalks: Το υγειονομικό σύστημα "πρέπει να αντέξει"

Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την εξέλιξη της πανδημίας και τα προβλήματα του νοσοκομείου

Το υγειονομικό σύστημα πρέπει "να αντέξει", είναι το μήνυμα που έστειλε μέσα από το Livetalks ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Γιώργος Γεωργακάκης, τασσόμενος υπέρ της παράτασης του lockdown. 

Η κατάσταση στο Ρέθυμνο παραμένει "ελεγχόμενη", αν και "ο κόσμος ανησυχεί και "με το παραμικρό" προσέρχεται στο νοσοκομείο, όπως είπε ο επικεφαλής των εργαζομένων.

Δέκα άνθρωποι εξακολουθούν και νοσηλεύονται στην κλινική Covid, ενώ τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

"Όλοι έχουμε κουραστεί" παρατήρησε, εντούτοις χρειάζεται να κάνουμε "υπομονή" και "να έχουμε υπευθυνότητα" αντέτεινε, εν αναμονή του εμβολίου.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργακάκη, πάσχει από νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως η Παθολογική Κλινική όπου έχει το "πιο μεγάλο θέμα".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ζήτησε για ακόμη μία φορά την "'έμπρακτη στήριξη" και "αναγνώριση" της Πολιτείας στην μάχη που δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί. Με ποιο τρόπο; "Με την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και με την ένταση των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά" (...) "Τα δίνουμε όλα για τη δουλειά μας, τουλάχιστον αυτό να το «καρπωθούμε», τόνισε σε μία αποστροφή του λόγου του.

Ο κ. Γεωργακάκης σχολίασε και την αποστολή αλληλεγγύης των νοσηλευτριών από την Κρήτη, στο υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης: "Είναι ο ανθρώπινος χαρακτήρας του υγειονομικού συστήματος" είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως κι άλλοι συνάδελφοί του είναι με τη βαλίτσα στο χέρι, έτοιμοι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γεωργακάκη στο Livetalks

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ