Γευτείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο πιο ατμοσφαιρικό στέκι της πόλης

Το La maison du pain στόλισε χριστουγεννιάτικο … ποδήλατο και ο chef pâtissier Θέμος Ρήγας είχε εορταστική έμπνευση

Τα Χριστούγεννα είναι πάνω απ’ όλα αίσθηση αισιοδοξίας, ελπίδας, χαράς. Μια υπόσχεση αναγέννησης. Είναι γεύσεις και μυρωδιές! Είναι δημιουργικότητα! Είναι ατμόσφαιρα εν τέλει! Τα Χριστούγεννα τα ζούμε με την καρδιά και το συναίσθημα, με όλες μας τις αισθήσεις, δηλαδή! Στο Ηράκλειο υπάρχει ένα στέκι, για την ακρίβεια το πιο ατμοσφαιρικό μέρος όπου μπορεί κανείς να βιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ποιο είναι το στέκι αυτό; Το La maison du pain, η γαλλικού τύπου boulangerie στη λεωφόρο Δημοκρατίας 24 που δημιούργησαν με μεράκι και δημιουργικότητα, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ο chef pâtissier Θέμος Ρήγας και ο επιχειρηματίας Κώστας Φαρσάρης.

Ο chef pâtissier Θέμος Ρήγας

Μιλώντας για την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, δεν είναι διόλου τυχαίο που το εορταστικό μήνυμα του “La maison du pain” αντλεί την έμπνευση από την εμβληματική χριστουγεννιάτικη ταινία The polar express” και μας παροτρύνει “να θυμηθούμε απλά πως το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται στην καρδιά μας”!

Εξάλλου, η δημιουργικότητα των δύο φίλων από τις καλλιτεχνικές (γιατί περί αυτού πρόκειται) δημιουργίες του Θέμου στο ανοιχτό εργαστήριο μέχρι τις ψαγμένες μουσικές επιλογές του Κώστα και την ανεπανάληπτη γεμάτη βιβλία “φωλιά των μοναχικών” στο πατάρι, δεν εξαντλείται ποτέ! Τις μέρες αυτές των γιορτών, τη στιγμή που ανοίγει κανείς την πόρτα για να μπει στο εσωτερικό του “La maison du pain” νιώθει την πρώτη αισθητική διέγερση μέσω της όσφρησης και αισθάνεται τη θαλπωρή της οικειότητας στην ατμόσφαιρα. Πριν σταθεί στις προθήκες για να διαλέξει τις εορταστικές γευστικές δημιουργίες του chef pâtissier, το πρώτο πράγμα που θα προσέξει είναι κάτι το απροσδόκητο! Ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο ποδήλατο! Δεν πρόκειται, όμως, για ένα οποιοδήποτε ποδήλατο, αφού κουβαλά τη δική του αυτόνομη ιστορία.

Όπως μας λένε ο Κώστας Φαρσάρης και ο Θέμος Ρήγας, το ποδήλατο αυτό ανήκε σε έναν ταχυδρόμο των Ελληνικών Ταχυδρομείων που υπηρετούσε στην Κέρκυρα και όργωνε το νησί στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέροντας με το δίκυκλο αυτό σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές μεγάλης δοκιμασίας αγωνίες, φόβους χαρές, ελπίδες και μηνύματα στην αλληλογραφία των κατοίκων. Το ποδήλατο εν τέλει χαρίστηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον υπάλληλό τους όταν συνταξιοδοτήθηκε και από την Κέρκυρα βρέθηκε στην Αθήνα, όπου στην κυριολεξία διασώθηκε από τη λήθη από έναν φίλο των ιδιοκτητών του La maison du pain”. ‘Ετσι, το ποδήλατο αυτό, με τον ιδιαίτερο συμβολισμό του ως “κομιστής μηνύματος” στολίστηκε για τα φετινά Χριστούγεννα και έγινε σημείο αναφοράς για την boulangerie του Ηρακλείου.

Πέρα, όμως, από τα στοιχεία εκείνα που μεγεθύνουν την ατμοσφαιρικότητα στο “La maison du pain”, ιδιαίτερη αξία έχουν οι νέες, εορταστικές χειροποίητες δημιουργίες του Θέμου Ρήγα που διατίθενται και για take away. Όπως:

  • Το αυθεντικό panettone με προζύμι, χωρίς προσθήκη μαγιάς, με 48ωρη ωρίμανση ζύμης. Στο παραδοσιακό αυτό ιταλικό γλύκισμα ο chef pâtissier δίνει το ιδιαίτερο προσωπικό του twist προσθέτοντας απολαυστική τζιαντούγια , φουντούκια και καρύδια πεκάν.
  • Την ιδιαίτερα εντυπωσιακή γκαλέτ ρουά, μια γλυκιά τάρτα με κρέμα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού και αλμυρή καραμέλα. Πρόκειται για το γλύκισμα που κυριαρχεί στο τραπέζι των Γάλλων την περίοδο των γιορτών. Η γκαλέτ ρουά του Θέμου, διαθέτει φλουρί, ως μια παραλλαγή της δικής μας βασιλόπιτας και διατίθεται με το απαραίτητο αξεσουάρ της, το χάρτινο “στέμμα” για εκείνον που θα είναι ο τυχερός και άρα ο “βασιλιάς της βραδιάς”

  • Την μοναδική σύγχρονη εκδοχή της λαχταριστής Σαρλότ Ρουσώ, ενός γλυκίσματος με μεγάλη ιστορία που “γεννήθηκε” στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Γάλλο σεφ Marie- Antoine Careme στην Αγγλία αρχικά ως “Σαρλότ” προς τιμήν της συζύγου του Γεωργίου του 3ου και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε “Σαρλότ Ρουσώ” όταν ο δημιουργός της εργάστηκε στην αυλή του τσάρου Αλέξανδρου του Α’. Το “βασιλικό” αυτό γλυκό κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό και να γίνει το λατρεμένο γλύκισμα των κατοίκων της Νέας Υόρκης την περίοδο του μεσοπολέμου.

  • Το χριστουγεννιάτικο τσουρέκι με γέμιση πραλίνας φουντουκιού που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις
  • Τα λαχταριστά παιδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
  • Τα παραδοσιακά μελομακάρονα με θυμαρίσιο μέλι από τοπικό παραγωγό
  • Το σπιτικό αγνό φυστικοβούτυρο χωρίς έλαια και συντηρητικά
  • Σπιτικές χειροποίητες μαρμελάδες από βιολογικά μήλα Κρουσώνα και Λασιθίου
  • Τη σοκολάτα με μπισκότο ολικής άλεσης και στέβια κατάλληλη για όλους όσοι επιδιώκουν να διατηρήσουν το γλυκαιμικό δείκτη χαμηλά
  • Τις μοναδικές τρούφες με ουίσκι και κανέλα, ούζο και λεμόνι, τσάι και ρούμι, ως εκπληκτικές προτάσεις για εορταστικό δώρο σε φίλους

Όσοι επιλέξετε να απολαύσετε τη θαλπωρή του “La maison du pain” στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της boulangerie, γευτείτε τις νέες δημιουργίες του chef pâtissier που έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η αλμυρή τάρτα quiche απογειώνεται με τρεις νέες γεύσεις “ψητών λαχανικών”, “καραμελωμένων κρεμμυδιών και μπέικον”, “λιαστής ντομάτας και ελιάς”, ενώ η αγαπημένη flan parisien εμπλουτίζεται με δύο νέες παραλλαγές σε φιστίκι και σοκολάτα. Αναμφισβήτητα, καμία επίσκεψη στο La Maison du pain” δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη χωρίς να έχει γευτεί κανείς το εμβληματικό κρουασάν βουτύρου και την εκλεπτυσμένη ζεστή σοκολάτα με μέλι και κανέλα.

Αφεθείτε στην εορταστική ατμόσφαιρα που προσφέρει απλόχερα το “La maison du pain” και βιώστε τις γιορτές με την καρδιά σας, αφού “εκεί κρύβεται το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων”.

Ακολουθήστε το “La maison du pain”:

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός 6: Πώς η πανδημία αποτέλεσε το “προζύμι” για τη δημιουργία της επιχείρησης δυο φίλων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ