Για το αιολικό πάρκο στην Ιεράπετρα ενημερώθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Για το αιολικό πάρκο στην Ιεράπετρα ενημερώθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Από μέλη της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας ξεναγήθηκαν, σήμερα, στον αρχαιολογικό χώρο της Επισκοπής όπου γίνονται εργασίες εγκατάστασης αιολικού πάρκου, ο Γιάνης Βαρουφάκης και στελέχη του ΜέΡΑ25. Τον κ. Βαρουφάκη συνόδευαν οι βουλευτές κ. Γιωργος Λογιάδης και κ Αγγελική Ναταλία Αδαμοπούλου.

Στους προσκεκλημένους επεξηγήθηκε το ιστορικό της υπόθεσης, η μεροληπτική υπέρ των επιχειρηματιών, όπως χαρακτηρίστηκε από την Επιτροπή Πολιτών, στάση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) καθώς και οι ενεργειες στις οποίες προβαίνει η Επιτροπή.

Λογιάδης

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών αναφέρονται τα εξής:

Εγινε δε έκκληση να τοποθετηθεί το ΜέΡΑ25 για το θέμα των Βιομηχανικων Εγκαταστάσεων Ενέργειας που, με πολιτικές εντολές, εγκαθίστανται σε περιοχές φυσικού κάλλους και ιστορικά τοπία της πατρίδας μας. Οι πράσινες επενδύσεις ή είναι φιλικές προς το περιβάλλον ή ΔΕΝ ειναι πράσινες!

Επίσης ζητήθηκε να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε απο πλευράς αρχαιολογικού νόμου να υπάρξει νομοθεσία που να καθιερώνει αυστηρά κριτήρια που να αποτρέπουν την εγκατάσταση ΒΑΠΕ μέσα ή κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους.

Επιδόθηκε ανακοίνωση έκκληση της επιτροπής πολιτών για τα θέματα αυτά.

Λογιάδης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ