Ικανοποίηση Πολάκη για το "ξεμπλοκάρισμα" δύο έργων

Ικανοποίηση Πολάκη για το "ξεμπλοκάρισμα" δύο έργων

Χαρά και ικανοποίηση εκφράζει ο Παύλος Πολάκης για το ξεμπλοκάρισμα και την ολοκλήρωση δύο έργων πνοής για τον Νομό Χανίων, που για χρόνια είχαν βαλτώσει στις συμπληγάδες της κρατικής γραφειοκρατίας. "Για τα έργα είχαμε μεριμνήσει με αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσουν, το προηγούμενο διάστημα που συμμετείχα ως αν. Υπουργός στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" - αναφέρει, μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο κ.Πολάκης.

Πρόκειται για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και την ολοκλήρωση της μελέτης αδειοδότησης των έργων και παρεμβάσεων για την Οδική Ασφάλεια πρόσβασης στο Πολυτεχνείο Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Υπενθυμίζω στους συμπολίτες μου στα Χανιά ότι το Νοσοκομείο μας δεν διέθετε ποτέ μέχρι σήμερα περιβαλλοντική αδειοδότηση, στερώντας του έτσι ευκαιρίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ή αφήνοντάς το εκτεθειμένο σε καταγγελίες. Ένας παραπάνω λόγος για την ικανοποίηση που προσφέρει η έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) με διάρκεια ισχύος 15 έτη για το Νοσοκομείο μας, είναι ότι λόγω της δύσκολης φάσης που περνάει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού απαιτείται όλες οι υγειονομικές μονάδες να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η συνδρομή του ΟΑΚ και της επί των ημερών μας Διοίκησης του Οργανισμού στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του Γ.Ν. Χανίων ήταν σημαντική και γιαυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τους υπευθύνους.

Όσο για το Πολυτεχνείο, θέλω να θυμίσω ότι στην περιοχή εισόδου του Πολυτεχνείου Κρήτης επί της επαρχιακής οδού 38, συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα επί πολλά χρόνια τώρα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, καταγράφτηκε μια σειρά ατυχημάτων με αποκορύφωμα την 17η Αυγούστου 2017 όπου ένα αυτοκίνητο παρέσυρε λόγω υπερβολικής ταχύτητας δύο νέους ανθρώπους με τραγική κατάληξη. Ήδη όμως, από την 21η – 10 - 2016 (πριν από το ατύχημα αυτό) η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου είχε αποστείλει τεχνική πρόταση για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην πύλη εισόδου του ιδρύματος. Με γρήγορα και αποφασιστικά αντανακλαστικά, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών υπό την ηγεσία του Χρ. Σπίρτζη αποφάσισε να συμβάλει στην βελτίωση της κατάστασης αναθέτοντας την άμεση εκπόνηση σχετικής μελέτης. Ο σχετικός Συγκριτικός Πίνακας εγκρίθηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. 3582/29-3-19 απόφαση του ΟΑΚ ΑΕ και η συμπληρωματική σύμβαση υπεγράφη στις 23/4/19. Υπό την στενή και συχνή μας εποπτεία, ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ (ΟΑΚ ΑΕ) προκήρυξε μελέτη με τίτλο «Μελέτη Οδικής Ασφάλειας στον ΒΟΑΚ», η οποία στοχεύει στον καθορισμό των αναγκαίων εργασιών, των ποσοτήτων και της δαπάνης για την υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ στα τμήματα και τις θέσεις άμεσης προτεραιότητας, μετά από καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 11/1/ 2018. Μετά τις ενέργειες αυτές, στις 7/2/2019 στάλθηκε στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων (αρμόδια για την επαρχιακή οδό 38) πρόταση κυκλοφοριακής διάταξης για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δίδοντας παράλληλα την ευχέρεια περαιτέρω ανάπτυξης του Πολυτεχνείου και των παροδίων, με την Υπηρεσία να στέλνει τις παρατηρήσεις της στις 1/7/2019. Μετά από σειρά αναγκαίων διαδικασιών που παρενέβησαν σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και την Έκθεση Οδικής Ασφάλειας (ΕΟΑ), φτάσαμε σήμερα στο σημείο να είναι έτοιμες όλες οι σχετικές μελέτες για την αδειοδότηση του έργου. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η συμβολή του ΟΑΚ ήταν πολύτιμη, αφού μεταξύ άλλων και λόγω της σημαντικότητας και του επείγοντος του έργου,  χρηματοδότησε με δικούς του πόρους και σχετική μελέτη από τον ειδικό για την Οδική Ασφάλεια καθηγητή κ. Κανελαϊδη.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο, ότι ακόμα και από την αντιπολίτευση είμαστε παρόντες σε κάθε πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας, μέχρι να μας δώσει ο λαός το δικαίωμα να αναλάβουμε ξανά το «τιμόνι» της χώρας και να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Αυτή τη φορά θα είμαστε σοφότεροι και όλα θα είναι «αλλιώς»".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ