Για ισχυρούς βόρειους ανέμους προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Καλεί τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα

Προειδοποίηση για ισχυρούς βόρειους ανέμους που θα πνέουν το Σάββατο στην Κρήτη εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο στην Κρήτη θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. 

Για τον λόγο αυτό το Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί:

  • Όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  •  Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Φωτογραφία από AntonMatyukhaBO via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ