Γιαλεσάκη-Χρονιάρη Γεωργία: Τουρισμός, Πολιτισμός, Αειφορία - Μαζί για ένα καλύτερο αύριο

"Η διατήρηση του περιβάλλοντος, η προώθηση του πολιτισμού και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν με τη συνεργασία όλων μας".

Γράφει η Γεωργία Γιαλεσάκη-Χρονιάρη*

Η Κρήτη, η μεγαλύτερη νησιωτική περιφέρεια της Ελλάδας, είναι γνωστή για τον πλούτο της σε φυσική ομορφιά, πολιτισμό και ιστορία. Με τον τουρισμό να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη έχει ιδιαίτερη σημασία. Ωστόσο, η αειφόρος ανάπτυξη είναι ένας παράγοντας που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. 

Ο τουρισμός στην Κρήτη έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο. Αυτό έχει φέρει οικονομικά οφέλη, δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιρίες για την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη για να διασφαλιστεί ότι η Κρήτη θα παραμείνει  ελκυστική και όμορφη για τις μελλοντικές γενιές.

Ένας βασικός πυλώνας της αειφορίας στον τουρισμό είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η Κρήτη διαθέτει μοναδικά οικοσυστήματα, όπως τα βουνά, τις παραλίες και τα φυσικά πάρκα. Είναι καθήκον μας να φροντίσουμε ώστε  οι λειτουργίες τους να διατηρηθούν στο ακέραιο και για τις επόμενες γενιές. 

Οφείλουμε πάντα να έχουμε στη σκέψη μας ότι το περιβάλλον δεν το έχουμε κληρονομήσει  από τους γονείς μας αλλά το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας !

Γιαλεσάκη Χρονιάρη

Ένας άλλος πυλώνας της αειφορίας είναι η προώθηση του τοπικού πολιτισμού. Η Κρητική παράδοση είναι πλούσια και πρέπει να διαφυλάσσεται και να αξιοποιείται. Η διατήρηση των παραδόσεων, της τοπικής γαστρονομίας, των τεχνών και των μνημείων πολιτισμού,  ενισχύει την ταυτότητα της Κρήτης και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

Τέλος, η αειφόρος ανάπτυξη στον τουρισμό και τον πολιτισμό  σημαίνει και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας . Η δημιουργία θέσεων εργασίας, η εκπαίδευση και η προώθηση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία  αλλά  και η κατανάλωση τοπικών προϊόντων ενισχύουν  σημαντικά τα  πολλαπλασιαστικά οφέλη του  τουρισμού ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ .

Ο τουρισμός , ο πολιτισμός  και η αειφόρος ανάπτυξη μπορούν να πάνε χέρι-χέρι . Η διατήρηση του περιβάλλοντος, η προώθηση του πολιτισμού και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν με τη συνεργασία όλων μας.

Έτσι η Κρήτη θα συνεχίσει να εκπλήσσει και να εμπνέει τους επισκέπτες της, παραμένοντας  ακμάζουσα και αειφόρος για τις επόμενες γενιάς. 


* Η κ. Γιαλεσάκη - Χρονιάρη Γεωργία είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη "Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε" 
 

Γιαλεσάκη Χρονιάρη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ