Γιατί έγιναν έξαλλοι με τον δήμο οι επαγγελματίες της κεντρικής αγοράς του Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

Θα επιδιώξουν σύντομα συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι έμποροι της παραδοσιακής, κεντρικής αγοράς της οδού 1866 στην "καρδιά" του Ηρακλείου, καθώς - όπως αναφέρουν οι ίδιοι - λίγο πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία ότι θα πρέπει να μειώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των εξωτερικών χώρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματά τους.

Οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες της κεντρικής αγοράς έχουν ήδη προχωρήσει στην ανακαίνιση των πάγκων τους με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι η αιφνιδιαστική απόφαση - όπως επισημαίνουν - προκαλεί σειρά προβλημάτων. 

Σε επιστολή τους προς το Cretalive, έμποροι της αγοράς στην οδό 1866 αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Την Παρασκευή χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, οι καταστηματάρχες της παραδοσιακής αγοράς της 1866 ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία ότι θα πρέπει να μειώσουν τον χώρο των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους που καταλαμβάνουν τα προϊόντα τους.

Εδώ και τόσα χρόνια η παραδοσιακή αγορά (όπως και όλες οι παραδοσιακές αγορές παντού) λειτουργεί υπό τις ίδιες συνθήκες ως προς την εκμετάλλευση του εξωτερικού χώρου, πληρώνοντας κανονικά ο κάθε καταστηματάρχης τον χώρο που καταλαμβάνει. Μετά από 3 χρόνια υπολειτουργίας των καταστημάτων λόγω covid, μετά από ένα χρόνο που εκτελούνταν έργα στο σταυροδρόμι, σήμερα είχαν αυτήν την ενημέρωση. Τώρα ξεκινάει η τουριστική περίοδος και τους ζητάνε ΤΩΡΑ να αλλάξουν τους εξωτερικούς πάγκους, τους οποίους μόλις πριν από λίγο καιρό ετοίμασαν για την έναρξη της τουριστικής σεζόν. 
Οι καταστηματάρχες είναι έξαλλοι καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει η προβλεπόμενη ανάδειξη της παλιάς αγοράς (όπως θα έπρεπε) από τον Δήμο, αλλά το νέο αυτό μέτρο βάζει εμπόδια στην λειτουργία των καταστημάτων. Οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα".

Φωτογραφία via imageonline.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ