Γιατροί εναντίον αστυνομικών για το Πολυτεχνείο

Γιατροί εναντίον αστυνομικών για το Πολυτεχνείο

Τα βέλη της κατά των αστυνομικών στρέφει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο, οπότε και είχαμε μπαράζ προσαγωγών και συλλήψεων.

Σε ανακοίνωσή της, η ένωση αναφέρει τα εξής "καταγγέλλουμε την επικίνδυνα ανθυγιεινή συμπεριφορά της Ελληνικής αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης , κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών που υποδειγματικά τηρούσαν τους υγειονομικούς κανόνες και το στοίβαγμα των συλληφθέντων στις «κλούβες» της αστυνομίας και στη συνέχεια στο αστυνομικό μέγαρο, παραβιάζουν κατάφορα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Επίσης καταγγέλλουμε τη βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών στους φοιτητές της Ιατρικής σχολής και σε άλλους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.
Είναι προφανές ότι στόχος των αστυνομικών οργάνων δεν ήταν η προστασία της υγείας και της ζωής αλλά η καταπάτηση των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών."
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ