Γιώργος Αγριμανάκης: Αυτές είναι οι προκλήσεις για το Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

"Ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγή πορείας, οι πολίτες στήριγμα και η κοινωνία ανθρώπινο πρόσωπο" αναφέρει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το Ηράκλειο, αναφέρεται ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης, επιχειρηματίας, νυν Δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, με την παράταξη “Δικαίωμα στην πόλη” του Αλέξη Καλοκαιρινού, επισημαίνοντας την ανάγκη μια σωστής στρατηγικής, που θα οδηγήσει στον δημιουργικό μετασχηματισμό του Δήμου, με στόχο μια ισχυρή παραγωγική και αναπτυξιακή ταυτότητα.

Αναλυτικά ο κ. Αγριμανάκης τονίζει:

"Το Ηράκλειο, η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, οφείλει να σταθεί στο ύψος των δυνατοτήτων του. Έτσι λοιπόν, κατ’ εμέ, η κυριότερη πρόκληση για το Ηράκλειο σήμερα είναι η υιοθέτηση της σωστής στρατηγικής για το μέλλον. Μιας στρατηγικής ελεύθερης από αγκυλώσεις και προσκόμματα, απόλυτα θεμελιωμένης σε δημοκρατικές αρχές και αξίες με γνώμονα τον άνθρωπο. Έτσι και μόνο θα μπορέσει να ανταποκριθεί ουσιαστικά και ρηξικέλευθα στις ειδικότερες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο. 

Και ποιες είναι αυτές πολύ απλά, με λίγα λόγια και κατά προτεραιότητα; 

Η ανάγκη επίτευξης μιας ασφαλούς καθημερινότητας (πολύ περισσότερο λόγω των κινδύνων από φυσικές καταστροφές που όλοι βιώνουμε με βάση την κλιματική αλλαγή) και ενός ικανοποιητικού επιπέδου ποιότητας ζωής για τους δημότες.
Η αντιμετώπιση των  σημαντικών κοινωνικών αναγκών γύρω μας.
Ο δημιουργικός μετασχηματισμός του Δήμου, με στόχο μια ισχυρή παραγωγική και αναπτυξιακή ταυτότητα.

Είμαι περήφανος για τον ανθρωποκεντρικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό χαρακτήρα του προγράμματος της δημοτικής μας παράταξης «Δικαίωμα την Πόλη» που έχει όλα τα κοινωνικά, επιστημονικά, οικονομικά και πρώτα από όλα, βαθιά δημοκρατικά και ανθρωπιστικά εχέγγυα να οδηγήσει το Ηράκλειο με ασφάλεια τα ερχόμενα πέντε χρόνια. 
Όσο για το αν αυτό είναι εφικτό; Αν θέλουμε;; Ναι  Μπορούμε! 
 Κάθε μέρα που θα έρχεται, θα πρέπει  να είναι μια ευκαιρία καλυτέρευσης της ζωής των πολιτών και όχι ένα βάσανο επιβίωσης σε ένα περιβάλλον γραφειοκρατικό και εχθρικό.
Πρέπει να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη ισορροπία στο χώρο, να βγάλουμε μπροστά και να αναδείξουμε τα ισχυρά στοιχεία της ταυτότητας του Ηρακλείου στη νέα εποχή.  Να θυμίσουμε την ιστορικότητα της περιοχής μας. Να συνδέσουμε αυτή την ιστορικότητα και τις ρίζες της με το λαμπρό μέλλον που μπορεί να έχει.
 Να επιδιώξουμε τη  δημιουργία  ανάπτυξης και  αξιοποίησης των  υποδομών, να δώσουμε περιεχόμενο και ζωντάνια στο κέντρο και ποιοτική ζωή στις γειτονιές μας".

Σε ό,τι έχει να κάνει με την δική του συμβολή στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής εξέλιξης του Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Αγριμανάκης επισημαίνει:

"Ο τόπος μας, η πόλη μας, χρειάζεται αλλαγή πορείας, οι πολίτες στήριγμα και η κοινωνία ανθρώπινο πρόσωπο. 
Με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχω συλλέξει, από την ενασχόλησή μου στον τομέα της υγείας αλλά και η μέχρι τώρα αυτοδιοικητική εμπειρία μου, μου επιτρέπουν να αναλάβω στο μέτρο που μου αναλογεί, την απαραίτητη δράση με υπευθυνότητα, απέναντι στις προτεραιότητες και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο τόπος μας στην νέα πραγματικότητα.

Προσωπικά, πιστεύω  ότι αν εκλεγώ   θα μπορούσα να συμβάλω ουσιαστικά  στη  βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μου, ιδιαίτερα σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.  Νομίζω ότι  η  γνώση και εμπειρία που κουβαλάω είναι χρήσιμη και ίσως κρίσιμη σε επίπεδο Δήμου και, το κυριότερο, αισθάνομαι την υπαρξιακή ανάγκη και την όρεξη να την προσφέρω σε αυτόν τον κοινό σκοπό.
Με καθαρό και μεστό  λόγο, με συνέπεια λόγου και έργου, με καθαρές αξίες, καθαρές θέσεις και προπάντων καθαρό πρόσωπο, έδωσα  το χέρι μου στον Αλέξη Καλοκαιρινό  και στην κοινωνία μας δεσμευόμενος να εξαντλήσω τις δυνατότητές μου, για ένα όραμα, για ένα αύριο, για μια πόλη, που όλοι αξίζουμε". 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ