Γιορτάζει ο Ναός των Τεσσάρων Μαρτύρων

Newsroom
Newsroom

Το πρόγραμμα του εορτασμού

Την 28η Οκτωβρίου 2022, Μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, πανηγυρίζει ο  Ιερός Ενοριακός Ναός των Αγίων, στο κέντρο της πόλεως Ρεθύμνης, στον οποίο φυλάσσονται οι Τίμιες Κάρες τους, ως περίπυστο θησαύρισμα της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, οι Εφημέριοι και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, εις τιμήν και μνήμην των Αγίων μας, από την 26η έως και την 29η Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

4 μάρτυρες

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

7:00 μ.μ.: Ο Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως εις τους Αγίους Τέσσαρας Μάρτυρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

7.00 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

7.00 π.μ.: Ο Όρθρος και Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

10.45 π.μ.: Η Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω.

5.00 μ.μ.: Ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευσις των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων δια των οδών Κουντουριώτη, Β. Καλλέργη και Κ. Γερακάρη.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

7.00 π.μ.: Ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά του Τριμήνου Αρχιερατικού Μνημοσύνου του μακαριστού Γεωργίου Γαλίτη, Καθηγητού Πανεπιστημίου.

6.30 μ.μ.: Παρουσίασις του υπό τον τίτλον «Ήλιος και όλεθρος. Ρέθυμνο 1938-1943», εκδόσ. «Εν Πλω», βιβλίου του μακαριστού Καθηγητού Γεωργίου Γαλίτη,  εις την συνεδριακήν αίθουσαν του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ».


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ