Γηροκομείο Χανιά: «Δίναμε τα κατασταλτικά σαν καραμέλες» - Συγκλονιστική μαρτυρία

Oι απολογίες των κατηγορούμενων ξεκίνησαν στις 7 το πρωί του Σαββάτου

Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το γηροκομείο στα Χανιά. Γυναίκα που εργαζόταν παλιά στη δομή αναφέρει πως άφηναν τους ηλικιωμένους ανθρώπους να πεθαίνουν, ενώ τους έδιναν κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες.

Την ίδια ώρα, οι μαραθώνιες απολογίες των κατηγορούμενων που ξεκίνησαν στις 7 το πρωί του Σαββάτου συνεχίζονταν έως και μετά τα μεσάνυχτα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόθεση ήταν να συνεχιστεί η διαδικασία έως ότου ολοκληρωθούν οι απολογίες και των 7 συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της δομής - κολαστήριο έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Σοκάρει πρώην εργαζόμενη: «Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Τους τραγουδούσα ω γλυκή μου έαρ για να ηρεμούν»

Η Κική Στεφανίδου εργάστηκε για 9 μήνες στο εν λόγω γηροκομείο στα Χανιά. Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο, δεν έπαιρνε απαντήσεις. «Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητη, οι συνάδελφοι μου λέγαν πάψε θα απολυθούμε, βούλωστο, ήμουν το μαύρο πρόβατο», λέει.

 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά. Όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. Τρεις μέρες εμπύρετοι ξέραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, φεύγαν από το δωμάτιο και τους άφηναν μόνους τους στο δωμάτιο.

«Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Τους τραγουδούσα ω γλυκή μου έαρ για να ηρεμούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι. «Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου.

Τόνισε επίσης πως οι υπεύθυνοι έφταναν μέχρι στο σημείο να κάνουν διαλογή στο προσωπικό. «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Κάνανε διαλογή στους εργαζόμενους, θέλανε να είσαι ανειδίκευτους για να σε χειραγωγούν», σημείωσε.

«Όλα γινόντουσαν για τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε δεν τους δίναν τα φάρμακα ώστε να πάρουν τηλέφωνο τα παιδιά τους και να πουν γιατί δεν ήρθες να πληρώσεις. Πολλές φορές σε τροφίμους που είχαν αντιδικίες με τους οικείους τους, τους βάζανε και μαλώναν ώστε να πάρουν λεφτά και να έρθουν να πληρώσουν στο γηροκομείο.

 

Δείτε επίσης:

Γηροκομείο Χανίων: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

"Πού είναι η μάνα μου;" - Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων του γηροκομείου

Γηροκομείο στα Χανιά: Γιατί δεν έκλεισε μετά τις καταγγελίες; 

Γηροκομείο Χανίων: Η ώρα της δικαιοσύνης για τους συλληφθέντες

Γηροκομείο: Η ιστορία της 90χρονης και το ακίνητο - φιλέτο

Γηροκομείο: Nτοκουμέντο το υλικό του καταγραφικού

Γηροκομείο Χανιά: «Οι 30 ανθρωποκτονίες είναι δείγμα» λέει η δικηγόρος θυμάτων - Τι απαντά το ίδρυμα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ