Γηροκομείο στα Χανιά: Μηνύσεις από την τοπική Εκκλησία

Γηροκομείο στα Χανιά: Μηνύσεις από την τοπική Εκκλησία

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης ξεκαθαρίζει ότι θα κατατεθούν εναντίον, τόσο εκείνων που έχουν καταγγείλλει εμπλοκή της Εκκλησίας στην υπόθεση

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η τοπική Εκκλησία, μετά από τις αναφορές που έχουν γίνει περί εμπλοκής της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου σε υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου, αλλά και του ονόματος του Επισκόπου Δορυλαίου κ’ Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγ. Τριάδος κ.κ. Δαμασκηνού Λιονάκη, περί… συνεπωνυμίας του με την ιδιοκτήτρια του υπό έρευνας γηροκομείου, καθώς και “πιθανής” συγγένειας μαζί της.

Μιλώντας στο XANIA LIVE TV, ο πληρεξούσιος δικηγόρος Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης ξεκαθαρίζει ότι θα κατατεθούν εναντίον, τόσο εκείνων που έχουν καταγγείλλει εμπλοκή της Εκκλησίας στην υπόθεση, όσο και των ΜΜΕ στα οποία έχει αναφερθεί το όνομα του Θεοφιλεστάτου, αλλά και η “διαδρομή” χρήματος μέσω ενοικίων.

Ο κ. Πιτσιγαυδάκης τονίζει ότι τα χρήματα του ενοικίου από το ένα ακίνητο πηγαίνουν σε συσσίτια και δομές της Μητρόπολης, ενώ το δεύτερο έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων.

Μάλιστα, κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της όλης υπόθεσης, σημειώνοντας ότι πίσω από τις καταγγελίες υπάρχει περιουσιακό ζήτημα με συγγενείς της ηλικιωμένης.

“Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια… Είμαστε αποφασισμένοι να στραφούμε νομικά σε βάρος εκπομπής που ποινικοποίησε μία συνεπωνυμία του Ιεράρχη, αλλά και κατά όλων εκείνων που αναπαράγουν μία ψευδή και συκοφαντική είδηση… Όλα αυτά θα είχαν λήξει αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας… Δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Πιτσιγαυδάκης.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Ιεράρχες έκαναν σχετικές δηλώσεις από την Δευτέρα στο ΧΑΝΙΑ LIVE TV και στο Star Channel, ενώ σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο, προέκυψε αναφορά και σε άλλο ΜΜΕ -εκτός της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία αναφέρθηκε- σε βάρος του οποίου επίσης θα κατατεθεί μήνυση.

 

 

 

Δείτε επίσης:

Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου: "Καμία σχέση η τοπική Εκκλησία με το γηροκομείο"

"Eίδα 30 θανάτους σε 8 μήνες", λέει πρώην εργαζόμενη στο Γηροκομείο

Πόσο βαθειά μπορεί να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο;

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ