Γυναίκα στην Επιστήμη: Η προκατάληψη είναι παρούσα

Γυναίκα στην Επιστήμη: Η προκατάληψη είναι παρούσα

Η Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη μιλά στο Livetalks για τα ταμπού που δεν "αφήνουν" και στις επιστήμες τις γυναίκες να ανέβουν στο ίδιο βάθρο με τους άνδρες

"Κι όμως ακόμη και στις μέρες μας υπάρχει προκατάληψη σε βάρος των γυναικών, ακόμη και στον κλάδο των επιστημόνων" τόνισε η Αγγελίνα Κουρούμπαλη μιλώντας στο LIVETALKS και στον Κώστα Μπογδανίδη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στην επιστήμη.

Η δρ.Κουρούμπαλη που ειναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ έχει ένα πλούσιο βιογραφικό: Έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το University of Cambridge, Judge Business School, στη Διοίκηση Πληροφορικής της Υγείας, μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από το Columbia University της Νέας Υόρκης στην Ιατρική Πληροφορική και πτυχίο στην Βιολογία από το Bard College της Νέας Υόρκης.

Και προσπαθεί η ιδια όπως λέει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της δουλειάς της, τον ανταγωνισμό, τα ταμπού που υπάρχουν και τις προκαταλήψεις συνδυάζοντας ταυτόχρονα της υποχρεώσεις της οικογένειας, των παιδιών.

"Είμαι τυχερή γιατί έχω ένα σύντροφο που είναι δίπλα μου" ανέφερε και τόνισε ότι οι γυναίκες επιστήμονες -ερευνήτριες κάνουν μεγάλη προσπάθεια σε ένα κόσμο που εξακολουθεί να μην τις τοποθετεί στο ίδιο βάθρο με τους άνδρες.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ