Χ. Θεοχάρης: Αναγκαία η σύμπραξη της αυτοδιοίκησης στον τουρισμό

Χ. Θεοχάρης: Αναγκαία η σύμπραξη της αυτοδιοίκησης στον τουρισμό

Με τους δημάρχους του νομού Χανίων συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη

Για συν- αντίληψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την πολιτεία στο θέμα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν και στον τουριστικό τομέα από την υγειονομική κρίση έκανε λόγο από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με Δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο δημαρχείο της πόλης.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης. Στην τοποθέτηση του ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «τώρα πια ο τουρισμός χρειάζεται και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του».

Όπως τόνισε, «χρειάζεται εσάς, χρειάζεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, χρειάζεται του εργαζόμενους, χρειάζεται κάθε Έλληνα πολίτη και δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην εμπλέκεται κατά κάποιο τρόπο με τον τουρισμό».

Ο υπουργός Τουρισμού στην τοποθέτηση του στάθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα αισιοδοξίας που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έστειλαν οι παριστάμενοι στη σύσκεψη δήμαρχοι, ενώ απηύθυνε μήνυμα και προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Θεοχάρης Χανιά

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού λέγοντας:

« Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία , για την χώρα , για τις δυνάμεις της, για την κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν χωράνε εδώ, πολιτικές αντιπαραθέσεις. Και όσοι, κάνουν πολιτικές αντιπαραθέσεις στο τέλος κακό στον εαυτό τους θα κάνουν και όχι στον τουρισμό.

Αυτοί οι οποίοι μας έκαναν κριτική γιατί λέγαμε ότι ο τουρισμός θα ανοίξει το καλοκαίρι που είναι τώρα. Αυτοί που μας κάνουν κριτική τώρα, ότι ο τουρισμός δεν θα τα καταφέρει γιατί θα έχουμε παλινωδίες που θα είναι σε δύο μήνες. Δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα τα πράγματα».

Στην συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης έθεσαν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα όπως η διαχείριση των παραλιών, οι χρηματοδοτήσεις των δήμων από την απώλεια εσόδων, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο και η αναθεώρηση του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα έστειλαν το μήνυμα ότι η χώρα μας και η Κρήτη είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Πριν από την συνάντηση με τους δημάρχους των Χανίων ο κ Θεοχάρης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη. Ο δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος όπως τόνισε, «πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάδειξη των προβλημάτων ιδίως στην παρούσα περίοδο, οπότε και απαιτείται μια γενναία υποστήριξη σε όλους τους ανθρώπους, που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας. Στόχος όλων, θα πρέπει να είναι η ανακούφιση των επαγγελματιών και των εργαζομένων, που έρχονται αντιμέτωποι με τις ασύμμετρες οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Με ουσιαστικά και δραστικά μέτρα, αλλά και την σωστή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων της πολιτείας, ώστε να ορθώσει ξανά το ανάστημα της η βαριά μας βιομηχανία».

Ο δήμαρχος Χανίων παρέδωσε στον υπουργό Τουρισμό και τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. υπόμνημα ζητώντας την επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουριστική οικονομία του τόπου.

Στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού Τουρισμού με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την τουριστική προβολή της χώρας κάνοντας γνωστό ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καμπάνια προβολής στην Ευρώπη, ενώ θα ακολουθήσει καμπάνια προβολής για τον εσωτερικό τουρισμό και καμπάνια για την προβολή νησιών που έχουν πληγεί από το «μεταναστευτικό». Σε τοπικό επίπεδο στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ενιαία τουριστική προβολή την οποία όπως είπε, θα στηρίξει ο ΕΟΤ.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοχάρης, είχε συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη με τους τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο Χανίων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ