Χανιά: Ανησυχητική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων

Newsroom
Newsroom

Τι καταγγέλλει η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων

Για αυξηση του φαινομένου των εργατικών ατυχημάτων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, υπογραμμίζοντας ότι μόνο στα Χανιά είχαμε το τελευταίο 10ήμερο πάνω από 4 τέτοια ατυχήματα. 

Αναλυτικά η Ένωση τονίζει:

"Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες μπροστά στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, όλο και περισσότερο αυξάνεται η εντατικοποιήση και το ξεχείλωμα των ωραρίων σε χώρους εργασίας και στα γιαπιά.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων, καθώς μόνο το τελευταίο 10ήμερο να έχουν σημειωθεί πάνω απο 4 ατυχήματα μέσα σε χώρους δουλειάς εδώ στα Χανιά.

Η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων φέρνει για αλλη μια φορα στο προσκήνιο αυτο που φωνάζουμε όλες αυτές τις μέρες στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις , πως μπροστά στο κέρδος των επιχειρήσεων η ανθρώπινη ζωή μπαίνει σε δευτερη μοίρα. Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να φεύγει ο εργαζόμενος το πρωί για την δουλειά του, και να είναι αμφίβολο για το αν θα γυρίσει στο σπίτι και την οικογενειά του το βράδυ.

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, καταγγέλει τα περιστατικά αυτά, τα οποία βλέπουμε πως δεν είναι “ατυχήματα” αλλα μια συνειδητή επιλογή των επιχειρήσεων που βάζουν τη ζωή μας σε δεύτερη θέση.
Το συνδικάτο Οικοδόμων θα βρίσκεται πάντα στο πλάι των εργαζομένων και θα αναδεικνύει τέτοια περιστατικά, κόντρα στην εκμετάλευση της εργοδοσίας,η οποία βάζει στο ζύγι το κέρδος έναντι της ανθρώπινης ζωής.
 
Όλοι μαζί πάμε κόντρα στη λογική της ατομικής ευθύνης, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"!


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ