Χανιά: Η απόφαση της Ένωσης Γονέων για τα πρότυπα -πειραματικά σχολεία

Χανιά: Η απόφαση της Ένωσης Γονέων για τα πρότυπα -πειραματικά σχολεία

Τί αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων κατά την τελευταία του συνεδρίαση ασχολήθηκε και με το θέμα που προέκυψε σχετικά με την μετατροπή κάποιων σχολικών μονάδων της πόλης σε Πρότυπα ή Πειραματικά σχολεία.

Το βασικό ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν ένα τέτοιο σχολείο είναι αναγκαίο/χρήσιμο στον εκπαιδευτικό κορμό και αν προάγει τους μαθητές.

Το σίγουρο, όπως προέκυψε από την συζήτηση, είναι ότι οι μαθητές ενός τέτοιου σχολείου βρίσκονται σε υψηλότερο μεσοσταθμικά επίπεδο από τους υπόλοιπους μαθητές, άλλωστε αυτή είναι και η κυριότερη αιτία της αθρόας υποβολής υποψηφιοτήτων για φοίτηση στα εν λόγο σχολεία. Καθιστά αυτός και μόνο ο λόγος αναγκαία την ίδρυση ενός πειραματικού σχολείου. Η απάντηση είναι όχι. Στο ερώτημα όμως αν το καθιστά χρήσιμο η απάντηση είναι ναι. Είναι το σχολείο που προσπαθεί να δώσει ένα άλλο επίπεδο εκπαίδευσης και ναι αυτό το επίπεδο θέλουμε όλοι για τα παιδιά μας. Αν επωφελείται όλος ο εκπαιδευτικός ιστός της πόλης και πάλι η απάντηση είναι ναι. Όλα τα σχολεία της πόλης θα μπορούν να αναπτύξουν ιδιαίτερες συνεργασίες και να ενταχθούν σε υψηλά προγράμματα. Οι μαθητές, τα παιδιά μας, ακόμη και όταν δεν είναι μαθητές του Πειραματικού θα μπορούν να συμμετέχουν σε μεικτές ομάδες απολαμβάνοντας τα οφέλη.

Εκφράστηκαν εντός του ΔΣ σχετικές απόψεις με την δημιουργία μίας ομάδας αριστείας η οποία θα ωφελείται τα μέγιστα από την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση ενώ οι υπόλοιποι θα μένουν στην ποταπή καθημερινότητα. Ως Ένωση Γονέων οφείλουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να δίδονται ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές αλλά δεν υπάρχει χειρότερη μορφή αδικίας από το να αντιμετωπίζεις ίσα τους άνισους. Όπως επικροτούμε και απαιτούμε την ύπαρξη των Ειδικών Σχολείων, των Μουσικών και Καλλιτεχνικών (μακάρι να ιδρυθεί και στην πόλη μας) Σχολείων, την παράλληλη στήριξη, κατακρίνουμε την κατάργηση των Αθλητικών Σχολείων έτσι λάβαμε την απόφαση (κατά πλειοψηφία) να ζητήσουμε την ίδρυση/ μετατροπή Πειραματικών/ Προτύπων σχολείων σε όλες τις βαθμίδες στην πόλη μας. Ευχόμαστε να έρθει η στιγμή που όλα τα σχολεία της πόλης (αλλά και της χώρας) θα είναι Πρότυπα/ Πειραματικά, θα έχουν το εξοπλισμό που απαιτείται να έχει κάθε σύγχρονο σχολείο, θα διαθέτουν τους χώρους και τη δομή του σήμερα με βιβλία που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σήμερα.

Θέλουμε το αύριο σήμερα.

Ελπίζουμε στην προσπάθεια για έγκριση του αιτήματος μας να βρούμε συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και φυσικά το Δήμο Χανίων.

 

Δείτε επίσης:

Λένε «όχι» στην δημιουργία Πειραματικών σχολείων στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ