Χανιά: Σεμινάρια λογιστικής και φορολογίας από το ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης
Για επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους
Ο ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή σειράς σεμιναρίων για αγρότες και επαγγελματίες, με στόχο την ενημέρωση σε θέματα φορολογίας και εργατικής νομοθεσίας. Σήμερα, Δευτέρα 16/3/2026, πραγματοποιείται στο Κολυμπάρι Χανίων σεμινάριο για τους αγρότες, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Επιπλέον, την Τρίτη 24/3/2026 θα διεξαχθεί δωρεάν σεμινάριο στα Χανιά για τον Νέο Φορολογικό Νόμο 5246 και τις αλλαγές που ισχύουν από το 2026, με εισηγητή τον Αντώνιο Νασόπουλο, MSc, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν οι σημαντικές αλλαγές του ΕΡΓΑΝΗ II από τον Πέτρο Μοσχίδη, MBA.
Τον Απρίλιο, ακολουθούν σεμινάρια για όλες τις αλλαγές στα myDATA και τα έντυπα Ε3 και Ε1 φυσικών προσώπων, με εισηγήτρια τη Βίκη Γιοβά, στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών – ΑΑΔΕ.
Οι συμμετοχές είναι δωρεάν για το κοινό.
Ειδικότερα όσο αφορά τα σεμινάρια:
Νέος Φορολογικός Νόμος
Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από το 2026 και μετά
Θεματολογία
• Οι τελευταίες αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πραγματοποιήθηκαν με τον ν. 5212/2025 και τον Τελωνειακό Κώδικα (ν. 5222/2025)
• Παρουσίαση όλων των αλλαγών με το νέο Φορολογικό Νόμο 5246 (ΦΕΚ Α’ 198/11-11-2025)
• Νέα κλίμακα φορολογίας φυσικών προσώπων
• Μεταβολές σε τεκμήρια διαβίωσης και στο τεκμαρτό εισόδημα
• Νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος από ακίνητη περιουσία
Εισηγητής
Νασόπουλος Α. Αντώνιος (MSc)
Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός Συντονιστής, Εισηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Master» στο ΕΚΠΑ και Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.Α. με κατεύθυνση στην «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική».
ΕΡΓΑΝΗ II
Νέα Έντυπα, Προθεσμίες, Κρίσιμες Αλλαγές &
Εφαρμογή του Ν. 5239/2025
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
• Παρουσίαση Νέων Εντύπων Έναρξης, Μεταβολής & Λήξης Απασχόλησης
• Νέες Προθεσμίες Υποβολής Δηλώσεων
• Τρόποι Αποδοχής Ουσιωδών Όρων
• Τι Καταργείται και τι Αλλάζει με τον Ν.5239/2025
• Νέες Διατάξεις που Ενεργοποιούνται με την Εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ:
o Δοκιμαστική Περίοδος
o Όχληση κατά την Αποχώρηση Εργαζομένου
o Παράλληλη Απασχόληση
o Λοιπές Κρίσιμες Αλλαγές
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Πέτρος Μοσχίδης, MBA
Λογιστής – Φοροτεχνικός,
Σύμβουλος Μισθοδοσίας & Εργατικών Θεμάτων
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/04/2026 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/04/2026
XANIA KAI ΡΕΘΥΜΝΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ MYDATA
ΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2026
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ
25 - 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ Ε3 ΚΑΙ Ε1 ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΒΙΚΗ ΓΙΟΒΑ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΑΔΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
- Γιάννης Ευαγγελάτος: «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα τους ενοχλούσε ακόμη και το ότι ανέπνεα ελεύθερα…»
- Πόνος και δάκρυα για το Λάζαρο που έφυγε λίγους μήνες μετά το τροχαίο
- Σπυριδάκη: «Το Υπουργείο οφείλει να απαντήσει για τις καταγγελίες απάνθρωπων συνθηκών στο Παράρτημα ΑμεΑ Αγίου Νικολάου»
