Χανιά: Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς δίνουν ραντεβού τα σωματεία

Χανιά: Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς δίνουν ραντεβού τα σωματεία

Για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 10:30 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει μέσω ανακοίνωσης ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής»: Με το σύνθημα αυτό, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα – μέχρι στιγμής 296 συνδικαλιστικές οργανώσεις - ετοιμάζονται να τιμήσουν τη φετινή Πρωτομαγιά με απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά αγωνιστικά, με απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση των Σωματείων, στις 6 Μάη, 10.30 π.μ. στην πλατεία της Αγοράς και όχι με μετάθεση ευθυνών στους  εργαζόμενους.

135 χρόνια μετά από την εξέγερση του Σικάγο και τα αιτήματα των τότε συναδέλφων μας, που έδωσαν ακόμα και της ζωή τους για να τα πετύχουν, είναι και σήμερα επίκαιρα. ‘’8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ξεκούραση, 8ώρες ελευθέρου χρόνου’’, κατακτήσεις των ηρώων της εργατικής τάξης  από το μακρινό 1886, που εν έτει 2021 κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να καταργήσουν. Αυτή είναι η περιβόητη  ‘’ανάπτυξη’’ τους, να μας γυρίζουν χρόνια πίσω, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουμε όποτε θέλουν, για όσο θέλουν και με όσα θέλουν ενώ επιδιώκουν να βάλουν τα συνδικάτα κυριολεκτικά στον «γύψο».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει χέρι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η πάλη και ο αγώνας μας θα γίνουν η ασπίδα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε!

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με το πρόσχημα της πανδημίας αφού η κυβέρνηση εξασφάλισε στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες εταιρίες του κλάδου όλες τις απαραίτητες ευκολίες, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων, με κάλυψη των υποχρεώσεων τους προς τους εργαζόμενους από το κράτος, με ΣΥΝ-εργασία, με αναστολή, και με ότι άλλο τους ζήτησαν, έρχονται σήμερα να νομιμοποιήσουν αυτό που οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας έχουν βιώσει τόσα χρόνια στο πετσί τους. Το να δουλεύουν δηλαδή 10ώρα με βάση τις ανάγκες και τις επιταγές του κάθε εργοδότη!

Οι απεργιακές αποφάσεις πληθαίνουν καθημερινά, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους κλάδους και χιλιάδες χώρους δουλειάς. Η επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων προετοιμάζεται ακούραστα από τα συνδικάτα, με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις, με κάθε πρόσφορη μορφή για την οργάνωση της πάλης.Αντίστοιχα και στα Χανιά με 11 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που προετοιμάζονται ακούραστα για την πρώτη μαζική απεργιακή απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με τον νόμο - έκτρωμα για τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Έχουμε μεγάλη πείρα από τις μάχες που δώσαμε ως Συνδικάτο όλο το προηγούμενο διάστημα. Με κινητοποιήσεις, με παρεμβάσεις  καταφέραμε σημαντικές νίκες για την ζωή των συναδέλφων μας!  Σε αυτή την μάχη λοιπόν δεν περισσεύει κανένας. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την επίθεση όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη, στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Απαιτούμε:

■ Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

■ Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

■Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

■Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

■ Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.

■Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα, με υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλη χώρα.

■Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 6/5 ΣΤΗΝ 10:30Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ