Υπόθεση γηροκομείου: Εισαγγελείς εξετάζουν τις διαθήκες ηλικιωμένων

Υπόθεση γηροκομείου: Εισαγγελείς εξετάζουν τις διαθήκες ηλικιωμένων

Πρόκειται για τρεις κληρονομιές τροφίμων του Οίκου Ευγηρίας που δεν είχαν νόμιμους κληρονόμους

Κληρονομιές και εξουσιοδοτήσεις για ψιλή επικαρπία σε ακίνητα ερευνούν πλέον οι Αρχές στην Κρήτη, στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά με τους δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων. Σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν διαθήκες τροφίμων του οίκου ευγηρίας, οι οποίοι τουλάχιστον φαινομενικά δεν είχαν νόμιμους κληρονόμους, επεκτείνονται πλέον οι έρευνες για την υπόθεση του γηροκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Realnews", πρόκειται για παραχωρήσεις ακινήτων (δύο σπίτια και ένα αγροτεμάχιο) σε συγκεκριμένα πρόσωπα από ηλικιωμένους τροφίμους του γηροκομείου, οι οποίοι κατέληξαν μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ηλικιωμένη γυναίκα τρόφιμος του γηροκομείου κληροδότησε αγροτεμάχιο στην Εκκλησία, σε συγκεκριμένο όμως πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει σχέση με τον οίκο ευγηρίας, που πλέον βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Παράλληλα διαπιστώθηκε από τη μέχρι τώρα έρευνα ότι η αξία ακινήτου, που επίσης κληροδοτήθηκε από τρόφιμο του γηροκομείου, ήταν άνω των 100.000 ευρώ και στα επίσημα έγγραφα φαίνεται πως πουλήθηκε σε offshore εταιρεία έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

Ολα αυτά έχουν μπει στο ερευνητικό «κάδρο» των Αρχών, ενώ έχει ζητηθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης να ανοίξουν όλες οι διαθήκες των ανθρώπων που πέθαναν τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν παραχωρηθεί ακίνητα απευθείας στο γηροκομείο, είτε σε ανθρώπους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με τον υπό έρευνα οίκο ευγηρίας.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα σε βάθος για τους θανάτους στο Γηροκομείο

Μαρτυρία για το γηροκομείο: «Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια»

Κατατέθηκε αίτηση των δικηγόρων του γηροκομείου για μυστικότητα της έρευνας

Γηροκομείο στα Χανιά: «Απειλές και εκβιασμό» καταγγέλλει ο δικηγόρος της δομής

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ