Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα

Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την πανδημία του κορωνοϊού εμφανίζεται η Ελλάδα στους νέους χάρτες του ECDC - Ποιες άλλες χώρες βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο»

Ανησυχία για την Ελλάδα προκαλούν οι αναθεωρημένοι χάρτες, αυτής της εβδομάδας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Η Ευρώπη έχει βαφτεί στο «κόκκινο» ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Στο νέο αναθεωρημένο χάρτη με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο -με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες (κόκκινο)- ενώ στο κόκκινο είναι σχεδόν όλη η Ευρώπη.

Στο «βαθύ» κόκκινο η Ελλάδα στους χάρτες του ECDC

Αριθμός νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμούECDC

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, στο «κίτρινο», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, Θεσσαλία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία. Στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Κυριαρχία της «Όμικρον» στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες

«Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ