Χνάρης: Εικόνες εγκατάλειψης στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση του, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας, έθεσε υπόψη του τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζει το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ρεθύμνου, αιτούμενος άμεσων απαντήσεων. 

Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις γενικότερες παθογένειες του συστήματος της δημόσιας υγείας στο νομό μας, με την υποβάθμιση και την απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς και των υπολοίπων δημοσίων δομών, μία εκ των οποίων αποτελεί και το ΚΕΦΙΑΠ, να αποτελεί μία παγιωμένη κατάσταση. 

Ο Μ. Χνάρης επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του ως άνω κέντρου δεδομένου ότι  «…αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή σε ολόκληρη την Κρήτη στην οποία παρέχονται θεραπευτικές λύσεις για χρόνια περιστατικά με κινητικά προβλήματα, είτε οργανικής νόσου είτε ατυχήματος..» τόνισε τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει, μεταξύ των οποίων είναι: η υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό, οι ελλείψεις σε κατάλληλο εξοπλισμό καθώς επίσης και το μη αξιοποιήσιμο της προοπτικής δόμησης ακόμα 12 κλινών αλλά και της θεραπευτικής πισίνας  λόγω ελλιπούς συντήρησης. 

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ανωτέρω δυσλειτουργίες συνεπάγονται: «..αφενός την αναμονή των ασθενών για ραντεβού που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 8 μήνες  αφετέρου τον εξαναγκασμό των πολιτών να απευθύνονται σε ιδιωτικές δομές υγείας..» επιτείνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των συμπολιτών μας. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, λοιπόν, ο Ρεθυμνιώτης Βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

-Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους και επιπλέον

-Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για τον εκσυγχρονισμό και την επισκευή των εγκαταστάσεών του, για να καταστεί δυνατή η καλύτερη λειτουργία του. 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ