Χωρίς κλιματισμό κλινικές στο ΠΑΓΝΗ εν μέσω καύσωνα;

Χωρίς κλιματισμό κλινικές στο ΠΑΓΝΗ εν μέσω καύσωνα;

Τι δηλώνει ο Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή καταγγελίες ότι από τη Δευτέρα 26/07 η Πνευμονολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ έχει μείνει χωρίς κλιματισμό, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την είδηση ότι στο ΠαΓΝΗ γίνονται εργασίες αλλαγής του συστήματος κλιματισμού στην Πνευμονολογική Κλινική, εν μέσω καύσωνα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας. Προφανώς και κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών του Νοσοκομείου είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αυτή η απόφαση που αφήνει μια ολόκληρη κλινική - και μάλιστα την Πνευμονολογική - χωρίς κλιματισμό με αυτές τις καιρικές συνθήκες που όλοι περιμέναμε εδώ και μέρες, δείχνει τουλάχιστον ανευθυνότητα.

Ποιος έλαβε την απόφαση αλλαγής, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Ποιος παίρνει το ρίσκο, ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα να μην έχουν τη δυνατότητα κλιματισμού εν μέσω καύσωνα; Αληθεύει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες, όσες δηλαδή θα είναι και οι μέρες των ακραίων καιρικών φαινομένων, για να λειτουργήσει ξανά ο κλιματισμός; Ο Πρωθυπουργός που επισκέφτηκε σήμερα το ΠαΓΝΗ, τι έχει να πει για αυτό το απαράδεκτο γεγονός;».

Να σημειωθεί ότι σχετικές καταγγελίες για έλλειψη κλιματισμού στις κλινικές του πρώτου κτηρίου του Νοσοκομείου έστειλαν αναγνώστες και σήμερα στο Cretalive.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ