Χωρίς παράλληλη στήριξη σχολεία στη Σητεία

Newsroom
Newsroom

Άνοιγμα σχολείων με πολυάριθμα κενά, στην παράλληλη στήριξη και την Ειδική Αγωγή - Στην περιοχή της Σητείας στάλθηκαν οι λιγότερες προσλήψεις με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα σχολεία που δεν έχουν καμία παράλληλη στήριξη.    

Με πολυάριθμες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Σητεία, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σητείας "Ο Μύσων" να σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι ειδικά στο χώρο της ειδικής αγωγής είναι πολυάριθμες οι ελλείψεις.
 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ο Μύσων"

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, όμως, κι αυτή η σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα, καθώς υπάρχουν πολυάριθμες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στο χώρο της ειδικής αγωγής και σημαντικά ζητήματα σχολικής στέγης και υλικοτεχνικής υποδομής 

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο καθυστέρησε να πραγματοποιήσει την Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά προσέλαβε και 2.500 λιγότερους συναδέλφους σε σχέση με την αντίστοιχη φάση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 47.000 καταγεγραμμένα κενά των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Π.Ε. & Δ.Ε. καλύφθηκαν μόλις τα 29.000. Ειδικότερα, δε, στην Παράλληλη Στήριξη η κατάσταση είναι τραγική, με αποτέλεσμα οι διευθυντές  να καλούνται να διαλέξουν σε ποιο/α μαθητή/τρια θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι. Η κάλυψη έφτασε μόλις το 1/3 των πραγματικών αναγκών με αποτέλεσμα να εκκρεμούν 182 κενά παράλληλης στήριξης. Στο Νομό Λασιθίου Στην περιοχή της Σητείας στάλθηκαν οι λιγότερες προσλήψεις με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα σχολεία που δεν έχουν καμία παράλληλη στήριξη.    

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» διεκδικεί: 

     Την άμεση πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ-ΕΒΠ και παράλληλης στήριξης  και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ